În prag de sărbătoare, la Parohia Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, din Petrești/Corbeanca,

Cerurile s-au deschis, în seara zilei de 7 noiembrie, lăsând loc cetelor îngerești să verse peste enoriașii Parohiei Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, din Petrești, Corbeanca, flacăra de har duhovnicesc.  

Cu deosebită bucurie sufletească, un sobor de preoți și diaconi, coordonat de preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord, alături de preotul Constantin Ciortan, parohul bisericii, a săvârșit în seara zilei de 7 noiembrie, slujba acatistului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, urmată de taina Sfântului Maslu. Evenimentele au precedat hramul bisericii, oficiat pe 8 noiembrie. Îmbrăcat în haine de sărbătoare, lăcașul sfânt a devenit neîncăpător pen­tru zecile de enoriași, veniți cu evlavie să aducă slavă și să mulțumească împreună cu clericii, cetelor îngerești care îi înconjoară cu aripile lor protectoare și-i îmbogățesc cu frumoase daruri spirituale. Cu inimile către Dumnezeu, creștinii au primit binecuvântarea divină și împărtășirea cu Duh Sfânt. 

“Momentul religios a fost unul în care am adus mulțumire Sfinților Arhangheli, pentru darurile revărsate asupra parohiei noastre. După aceea, am invocat mila și bunătatea lui Dumnezeu, pentru a fi trimise peste darurile de untdelem și făină aduse de credincioși ca jertfă pentru taina Sfântului Maslu. La final, credincioșii și-au îmbogățit cunoștințele legate de tainele Mărturisirii și a Sfintei Împărtășanii, prin ascultarea referatelor susținute în cadrul Cercului Pastoral. Deși, rânduiala slujbei Sfântului Maslu a fost aceeași, putem spune că acest eveniment a fost mai special, datorită participării unui număr atât de mare de slujitori și buni creștini rugători. După slujbă, în cadrul Cercului Pastoral preoțesc, s-au susținut două referate având ca teme Taina Mărturisirii și Taina Sfintei Împărtășanii”, ne-a mărturisit preotul Constantin Ciortan, parohul Bisericii Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, din Petrești, duhovnicul sătenilor care, evident, a făcut parte din sobor.   

Enoriașii de la Petrești, binecuvântați și vindecați spiritual 

La eveniment au participat 18 slujitori, de la următoarele parohii: Otopeni (P.C. Părinte Protoiereu Cristian Burcea, P.C. Părinte Radu Bujor Mihai, P.C. Părinte Diacon Vasile Mălăeț), Otopenii de Jos (P.C. Părinte Dima Radu și P.C. Părinte Diacon Dinu Costel), Odăi (P.C. Părinte Ion Iliuță), Ferme (P.C. Părinte Bogdan Nastasiu), Tunari (P.C. Părinte Marcel Sandu și P.C. Părinte Grigore Moraru), Balotești (P.C. Părinte Iulian Popescu), Dumbrăveni (P.C. Părinte Constantin Dumitrescu), Preoțești (P.C. Părinte Mircea Ioniță), Corbeanca (P.C. Părinte Cosmin Brânzea), Ostrat (P.C. Părinte Adrian Ciobotoiu), Tamași (P.C. Părinte Bogdan Benchescu), Atârnați 1 – Buftea (P.C. Părinte Dragoș Moga), Sf. Andrei Chitila (P.C. Părinte Simion Bondar). Slujitorii Domnului s-au rugat timp de câteva ore pentru sănătatea, liniștea sufletească, smerenia și mântuirea credincioșilor care au luat parte la marea sărbătoare creștină și pentru familiile acestora. La final, cu deosebita grijă părintească pe care le-o poartă enoriașilor, preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord, le-a adresat și un cuvânt de învățătură, ce le-a adus un plus de bogăție sufletească și duhovnicească.  

La hram, copiii au amintit de slujirea îngerilor în fața Domnului 

În ziua următoare, slujba dedicată hramului a fost oficiată de preotul paroh, Constantin Ciortan, ajutat de preotul Bogdan Nastasiu, de la parohia Ferme, din Otopeni. “Atmosfera duhovnicească de la Sfânta Liturghie a fost desăvârșită de corul de copii “Sunetul Muzicii”, coordonat de prof. Cristina Manoliu, care cu glasurile lor cristaline, ne amintesc de slujirea neîncetată pe care o au îngerii înaintea lui Dumnezeu”, ne-a mai spus parohul. “Celor care vin în sfântul nostru lăcaș și ni se alătură în rugăciune, le dorim sănătate, putere de muncă, pace, binecuvântare de la Dumnezeu, iar Sf. Arhangheli să-i ocrotească prin rugăciunile lor”, este mesajul transmis de către preotul Constantin Ciortan, enoriașilor parohiei pe care o conduce.