Ministerul Sănătății a început campania de imunizare a populației împotriva virusului gripal cu vaccinarea persoanelor la risc de îmbolnăvire. Astfel, 548.782 de persoane din grupele care prezintă risc crescut au fost vaccinate antigripal, până la data de 10 noiembrie, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 478, ediția print

Potrivit sursei citate, în săptămâna 4-10 noiembrie la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și pneumonii) a fost de 77.033, cu 7,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (83.680) și cu 5,9% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (81.926). Totodată, în aceeași perioadă au fost raportate la nivel național 17 cazuri de gripă clinică.

Mai sunt încă un milion de doze de vaccin

„Anul acesta Ministerul Sănătății a achiziționat un număr de 1.500.000 de doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200.000 mai mult față de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire. Ca în fiecare an, campania de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie și unitățile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon”, a transmis Ministerul Sănătății. Ca în fiecare an, sunt vaccinate întâi persoanele cu risc crescut de îmbolnăvire, respectiv persoanele cu vârste peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, gravidele și personalul medical.