Polițiștii și procurorii au reținut 16 persoane, iar alte șapte au fost propuse pentru arestare preventivă în lipsă în urma a 31 de percheziții efectuate săptămâna trecută, în Ilfov și în municipiul București, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de șantaj și camătă.

 ”În urma perchezițiilor au fost ridicate bijuterii din aur, 50.000 de euro, 10 autoturisme de lux, documente și înscrisuri. Au fost puse în aplicare 25 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov. Activitățile s-au efectuat în cadrul unui dosar penal, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, și vizează mai multe persoane cercetate pentru șantaj și camătă, care fac parte din grupări infracționale cunoscute”, potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov.

Potrivit sursei citate, în ultimele trei luni, cei în cauză au împrumutat unor persoane sume de bani pentru care au solicitat dobânzi ridicate, iar la finalul termenului de achitare, sporeau în mod nejustificat sumele de bani ce trebuiau rambursate, șantajându-le prin amenințări cu violență.

”Cei în cauză făceau parte dintr-un grup infracțional format din 22 de persoane, specializate în săvârșirea infracțiunilor de camătă, șantaj și proxenetism”, se arată în comunicatul IPJ Ilfov.

 

La acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale – Inspectoratului General al Poliției Române, ai Serviciului Acțiuni Speciale Ilfov, DGPMB și din județele limitrofe, precum și specialiști criminaliști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.