Ciuma neagră a jihadismului devine tot mai amenințătoare. Omenirea este în pericol de moarte. Adunătura de descreierați din organizația teroristă Stat Islamic nu mai are nicio limită și niciun dram de umanitate în acțiunile sale. Disprețul față de viață, față de valorile umane, în general, a atins apogeul. Psihopații islamiști sunt gata să târască omenirea într-un Holocaust apocaliptic, în numele unei ideologii care nu are nici în clin nici în mânecă cu Dumnezeu, cu religia, cu umanismul. În aceste condiții, consider că mai marii lumii au datoria să stârpească această monstruozitate pe lângă care nazismul pare un biet copil. Omenirea trebuie să renunțe, pentru o perioadă, la principiile umanismului și democrației și să stârpească acest flagel descreierat. Așa cum un câine atins de turbare trebuie sacrificat, pentru a nu deveni un pericol pentru cei din jur. Fără milă și fără remușcări.

Ce mă intrigă, însă, este atitudinea marilor puteri ale lumii care, în ultimii doi ani, a fost cel puțin ciudată, ca să nu spun dubioasă. Anumite interese, în mare parte economice, au făcut ca această organizație să fie tolerată și lăsată să-și facă mendrele. Nimeni, la nivel mondial, nu a întreprins vreodată o acțiune radicală împotriva demenților care alcătuiesc SI, pentru a-i distruge definitiv. Nu pot să cred că mari puteri militare precum SUA, Rusia, Franța, Marea Britanie sau Germania nu sunt în stare să-și unească forțele militare și să radă de pe fața pământului adunătura de descreierați. Îmi este cât se poate de clar că a existat o complicitate tacită cu aceștia, chiar dacă ei au mai fost „mângâiați” cu niscaiva bombardamente, de ochii lumii. Iar dacă nu a fost vorba de așa ceva, înseamnă că puternicii zilei sunt fie inconștienți, fie incapabili, fie de-a dreptul idioți. O altă întrebare care‑mi vine în minte: de ce nu le sunt tăiate teroriștilor sursele de finanțare? Chiar nu știe niciunul dintre nemaipomenitele servicii secrete, de la CIA la MI5 și de la Mossad la FSB, de unde vin banii pentru nemernicii aceștia? Mă îndoiesc! De aceea, sunt din ce în ce mai convins că este „ceva putred”, nu în Danemarca, ci acolo, în Siria, în bârlogul SI. Există un „cineva”, care, evident, trage foloase de pe urma acestei situații…

 

A trebuit să vină tragedia de la Paris, pentru ca să realizăm că, de fapt, omenirea este în război, de mai bine de doi ani, cu armata turbată a combatanților ISIS, care amenință mortal toate valorile civilizației și democrației europene și mondiale. De aceea, cu riscul de a fi arătați cu degetul chiar de cei care au stârnit acest război, statele democratice ale lumii ar trebui să trimită nițel în vacanță principiile democrației occidentale și Declarația drepturilor omului și să facă bine să „smardoiască” definitiv scursurile jihadiste. Iar pentru asta, mai marii lumii ar trebui să se gândească la ce alternativă ne propun teroriștii ISIS: o lume a terorii, a fărădelegii, a disprețului față de viață, a urii demente, în numele unei religii siluite de mințile lor bolnave. Pentru că, niciodată, nimeni nu va accepta să îmbrățișeze prin silnicie și teroare o credință care, culmea, în esența ei, promovează iubirea de oameni. Dar, se vede cât se poate de limpede că descreierații nu vor putea să priceapă vreodată acest adevăr simplu: dragoste cu sila nu se poate. Prin teroare, cu atât mai mult.