Săptămâna „Şcoala altfel” a prilejuit, printre altele, şi întâlniri „altfel” între jandarmii ilfoveni şi prichindeii de la grădiniţă sau elevii judeţului Ilfov.  Într‑un final, o acţiune de succes desfăşurată la Popeşti-Leordeni, Măgurele şi Pantelimon.

Liceul „Radu Petrescu”, Popeşti-Leordeni

Elevii claselor V-VIII au început săptămâna altfel alături de maiorul George Grigore¨, care le-a povestit despre traficul de droguri, iar povestea s-a vrut a fi din gama acţiunilor de prevenire.  Despre traficul de persoane i-a avertizat, apoi, purtătorul de cuvânt al IJJ Ilfov, locotenent colonelul Lică Androne. Un film de 10 minute despre activitatea jandarmilor a fost proiectat pentru ca elevii să fie familiarizaţi cu ceea ce fac şi, mai ales, ceea ce apără jandarmii, atunci când sunt în misiune. Şi pentru a fi cât mai bine informaţi, a urmat o prezentare de costume specifice a trei activităţi ale jandarmilor: patrulare, antrenament special şi AT, adică antitero. S-au ocupat de aceste prezentări plutonierul adjutant Iulian Picui pentru patrulare (mai exact, paza conductelor petrolifere şi de gaze), plutonierul major Bogdan Nucuţă care participă la misiuni precum evacuarea suporterilor recalcitranţi de pe stadioane.

Giganţii, la grădiniţă

Marţi, 7 aprilie, jandarmii s-au întâlnit cu micuţii înscrişi la Grădiniţa nr.1 din Măgurele, iar mirarea şi ochişorii lor mari sunt greu de descris în cuvinte. Şi celor mici le-au fost prezentate cele trei uniforme de către aceiaşi militari, prilej pentru copii de a-i privi de jos în sus ca pe nişte giganţi şi de a-i atinge ca pe nişte eroi din filme. „Copiii au vizionat un film de prezentare a  activităţii jandarmilor, adaptat vârstei lor, iar ideea a fost să ne apropiem de copii, să le insuflăm curaj şi să le facem cunoscută o altă lume”, povesteşte purtătorul de cuvânt al IJJ Ilfov, Lică Androne.

Sesiunea de fotografii a fost, de asemenea, o încântare căci, cuceriţi, toţi copiii voiau să aibă o amintire. Şi pe lângă ei şi educatoarele Viorica Andrei, Niculina Chiribuţ, Angela Bogdan, Domnica Stancu, Marilena Vulcan şi directoarea Nicoleta Ivan.