Campania „Crăciunul vine și pentru noi!”, inițiată și demarată de Jurnalul de Ilfov cu susținerea Protoieriei de Ilfov Nord și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Ilfov, Consiliul Județean Ilfov, Romsilva, Serviciul de Ambulanță București/Ilfov și Societatea de Salvare București, s-a încheiat cu succes. Sute de pachețele cu jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte și cele de trebuință au ajuns la copiii aflați în grija Direcției de Asistență Socială Ilfov.  

Copiii din centrele de plasament din Ilfov, au petrecut un  Crăciun cu adevărat fericit

De Crăciun, am fost un pic mai buni. Ne-am adunat cu oameni generoși, cu suflet mare, am pus mână de la mână și, împreună, am reușit să aducem zâmbetul pe buzele micuților fără părinți din Ilfov. Am alungat tristețea de pe chipurile co­piilor sărmani, fie și numai pentru o zi, dăruindu-le jucăriile, hăinuțele, dulciurile și bunurile de larg consum de care aveau atâta nevoie, ca să-și umple sufletele cu bucurie și să simtă cu adevărat spiritul Sărbătorilor de Iarnă. Jurnalul de Ilfov și partenerii publicației în această campanie, l-au adus pe Moș Crăciun în seara de Ajun, cu tolba-i plină și la cei aproape 400 de copii care se află în grija Direcției de Asistență Socială Ilfov. 

 “Munți”de jucării, alimente și produse de igienă corporală, donate de Protoieria de Ilfov Nord 

Clericii au răspuns cu promptitudine mesajului nostru și, fără pic de ezitare, ni s-au alăturat pentru o cauză nobilă. Cu sprijinul preotului Cristian Burcea, protopop al Protopopiatu­lui de Ilfov Nord și al pre­oților din Protoieria de Ilfov Nord, am strâns apro­ximativ o ­sută de pachete cu alimente neperisabile și produse de igienă corporală. Tot preoții care slujesc în lăcașele de cult din zona de Nord a județului, au donat un microbuz de hăinuțe pentru copii de toate vârstele, păpuși, ma­șinuțe, ursuleți, figurine de pluș ș.a.m.d. De toate acestea s-au bucurat micuții de la Centrul de Plasament din Periș.  

Elevii Liceului Sportiv din Clinceni au strâns hăinuțe și jucării 

Școlarii s-au mobilizat și ei și au dat curs programului demarat de Jurnalul de Ilfov. Elevii de la Liceul Sportiv din Clinceni au adunat cărți, hăinuțe, jucării și alte produse care au fost frumos împachetate și oferite ca daruri de Crăciun, copiilor fără părinți și celor care provin din familii nevoiașe.

Serviciul de Ambulanță București Ilfov a oferit îmbrăcăminte și o „bibliotecă” de cărți 

Zeci de baxuri de apă plată, cărți, tricouri, pantalonași, bluzițe, maieuri, ciorăpei etc. pentru fetițe și băieței de toate vârstele, au ajuns la copiii de la Centrul de Plasament din Voluntari. Bunurile au fost oferite și înmânate personal de reprezentanții Serviciului de Ambulanță București/Ilfov.

Mulțumim, oameni buni!

Mulțumim tuturor celor implicați în campania „Crăciunul vine și pentru noi!” Mulțumim protopopului Cristian Burcea și preoților Protoieriei de Ilfov Nord, voluntarilor, medicilor și asistenților Serviciului de Ambulanță București Ilfov, Societății de Salvare București și în special dr. Alis și Cristian Grasu, conducerii Liceului Sportiv din Clinceni, Consiliului Județean Ilfov și Inspectoratului Școlar Ilfov, mai ales prof. Gabriela Ilisie și Romsilva, care a donat brăduții de Crăciun. Prin generozitatea acestor oameni de bine, copiii din centrele de plasament din Ilfov, au petrecut un Crăciun cu adevărat fericit! Felicitări! Vă așteptăm să ne susțineți și în următoarele programe sociale pe care le vom demara în județul Ilfov! Împreună vom ajuta cât mai mulți copii și familii nevoiașe!