Concordia Chiajna a ajuns aproape de o situație disperată în clasamentul Ligii I, dar se descurcă de minune în campionatul juniorilor „mari”, acolo unde echipa antrenată de Emil Ursu a ajuns în faza zonală.

Concordia Chiajna a pierdut cu 1-2 meciul de la Cluj, cu CFR, în etapa a 29-a a Ligii I, iar situația formației pregătite de Marius Baciu devine critică, ilfovenii fiind din ce în ce mai aproape de retrogradare. Chiar dacă Serediuc a deschis scorul în minutul 35, Alexandru Păun a egalat în minutul 87, după o gafă mare a lui Rîmniceanu, care a sărit pe sub minge, iar Tiago Lopes a adus victoria ardelenilor la ultima fază, după ce a marcat din apropierea liniei porții. E adevărat, ca să respectăm adevărul, Concordia poate spune că a pierdut pe mâna arbitrului, care a anulat greșit un gol al ilfovenilor, în minutul 64 (la 1-0 pentru Concordia!) și a trecut cu vederea un penalty clar (care ar fi fost urmat și de eliminare) la faultul lui Lopes asupra lui Serediuc. Era minutul 69 și scorul, tot 1-0 pentru Chiajna! Din păcate pentru Baciu & Co, dintr-un meci rămâne doar scorul, iar acesta a fost defavorabil, la final, situația grupării „verzilor” fiind disperată… 

Motiv de sărbătoare

În același timp, însă, la
Chiajna e și motiv de bucurie. Concordia s-a calificat de pe primul loc (peste Dinamo, Steaua, Rapid ș.a.m.d.!!!) în faza etapei zonale la Juniori A (juniori „mari”), alături de Dinamo. Mai mult, la Chiajna vor avea loc și meciurile unei grupe (perioada 2-5 mai), ceea ce conferă un avantaj ilfovenilor! Meciurile se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul formației organizatoare, fiecare formație urmând să joace câte trei meciuri. Cele patru turnee vor fi organizate la Constanța, Mioveni, Ungheni și Chiajna.

 

Iată componența celor patru grupe:

Grupa 1: LPS Iași, Farul Constanța, Pandurii Tg. Jiu, Dinamo;

Grupa 2: CS Mioveni, FC Brașov, Viitorul Constanța, LPS Banatul Timișoara;

Grupa 3: Viitorul Ungheni, LPS Roman, Universitatea Cluj, Chindia Târgoviște;

Grupa 4: Concordia Chiajna, Viitorul Mihai Georgescu, ACS Poli Timișoara, CSS U Craiova.

La faza finală, programată la Centrul de Fotbal al FRF de la Mogoșoaia, se califică prima clasată din fiecare grupă. Pe 16 mai sunt programate semifinalele, iar pe 17 mai, finalele.

Concordia s-a calificat de pe primul loc după ce, în cele 26 de etape, a reușit 24 de victorii și 2 înfrângeri! Elevii lui Emil Ursu au marcat 94 de goluri și au primit 23!

Cei mai importanți jucători ai echipei sunt Voicu, Ovidiu Marin, Ogică, Stavarache, Petrescu, Ghidurea, Zamfir, Bolozan, Odobeanu sau Dragne, fiecare dintre ei putând fi, în viitor, o soluție pentru echipa mare!

 

 

Marius Baciu confirmă faptul că motivul despărțirii de Florin Lovin a fost acela că tehnicianul l-a numit … „căcăcios” pe fotbalist, după jocul din Giulești (0-1). „După meciul cu Rapid, într-adevăr, l-am numit căcăcios, dar a fost așa… o metaforă, nu am făcut-o de faţă cu alţi jucători. I-am spus așa pentru că nu a respectat sarcinile transmise de mine. Nu credeam că un jucător de talia lui se va supăra”, a declarat Baciu.