Gheorghe Mulțescu este noul antrenor al formației FC Voluntari. Tehnicianul va pregăti echipa împreună cu staff-ul său, care este format din Yuksel Yesilova și Daniel Timofte, antrenori secunzi și Cătălin Mulțescu, antrenor cu portarii. Mulţescu a fost propus celor de la Voluntari chiar de Mircea Rădulescu, antrenor interimar în ultimele două partide ale ilfovenilor.

Gigi Mulţescu și-a câștigat reputaţia de salvator al echipelor aflate în pericol de retrogradare. Mulţescu și-a început cariera de antrenor în 1990, la Dinamo, iar de atunci și până-n prezent a antrenat 24 de echipe. În ultimii 18 ani, el nu a câștigat niciun trofeu și nu a stat mai mult de un sezon la nicio echipă din România. În vârstă de 63 de ani, noul tehnician de la Voluntari a antrenat ultima dată în Arabia Saudită (Ettifaq FC), fiind unul dintre cei mai experimentaţi tehnicieni români în activitate. Poreclit în Liga 1 „SMURD-ul”, el este un fel de „tată al răniţilor” fiind chemat în mai multe rânduri la echipe aflate în dificultate pentru a le „resuscita”. Mulţescu are aproape 25 de ani de antrenorat, cu un CV în care sunt trecute 24 de formaţii, printre care se numără Dinamo București, Astra, Petrolul Ploiești, Gaz Metan Mediaș sau Sportul Studenţesc. Echipa la care a petrecut cel mai mult timp ca antrenor principal a fost Samsunspor, din Turcia, unde a antrenat timp de trei sezoane, între 1993 și 1996. Ultima dată, Mulţescu a condus-o pe Dinamo, de care s-a despărţit în septembrie 2013.

 

„SMURD”, convins că va evita retrogradarea

Odată ajuns în Voluntari, Gigi Mulţescu s-a arătat impresionat de condiţiile de la baza de antrenament. „Am rămas impresionat de infrastructura găsită aici. Puține echipe din România se pot mândri cu asemenea condiții de pregătire. Am venit să fac această echipă să funcționeze și să obținem rezultate. Sunt convins că vom scăpa de retrogradare.”

Gigi Mulțescu va avea parte de un derby al retrogradării, la primul meci pe teren propriu cu FC Voluntari. După debutul din deplasare cu CSMS Iași, în runda următoare va primi vizita ultimei clasate, Petrolul. El își dorește revanșa cu Petrolul, echipă de care s-a despărțit cu scandal, ca antrenor pe banca celor de la Voluntari, în primul meci în fața propriilor suporteri.

 

Odată resuscitaţi, petroliștii i-au dat „eject”

Mulțescu a adunat trei mandate la Petrolul, în 2003, 2012 și 2014. Ultimul a fost un succes pe gazon. Instalat anul trecut, în septembrie, a înregistrat opt victorii, patru remize și o singură înfrângere.

 

Ploieștenii au încheiat turul pe locul 3 și au ajuns în semifinalele Cupei României, însă antrenorul de 63 de ani a fost dat afară în pauza competițională. „Cu Petrolul, acum trei ani, eram locul 17, la 9 puncte de primul loc, care era neretrogradabil și am terminat cu nu știu câte puncte în față. E o rană sângerândă, cum am fost tratat acolo. Am fost umilit în ultimul hal”, a rememorat noul antrenor al ilfovenilor.