Terapia care te întinereşte

O piele tânără, curată, fină, catifelată, chiar și la o vârstă înaintată, nu mai este, de mult, doar în imaginația femeilor ce își doresc să fie frumoase și grațioase. Proceduri medicale revoluționare sunt disponibile acum, și în România. Medicul estetician Andreea Eftimie și make-up artistul Mirela Vescan prezintă, în cele ce urmează, terapia laser, tratamentul de ultimă generație pentru corectarea imperfecțiunilor pielii!  

Ultimele descoperiri în domeniul esteticii medicale noninvazive dezvăluie două proceduri miraculoase, tratamentul Forever Young (aplicație a laserului Sciton) și EndyMed, cu rezultate uimitoare la nivelul îmbunătățirii pielii îmbătrânite și tratarea leziunilor vasculare ale acesteia, precum și în redarea volumetriei faciale. Tenurile sensibile sunt, adesea, îngrijite prin ritualuri stricte de întreținere, iar de cele mai multe ori, femeile caută acea cremă care să rezolve toate problemele într-un mod miraculos. Nu există o astfel de cremă, însă procedurile de ultimă generație sunt efectuate cu lasere performante, care pot rezolva toate probleme ale pielii. Cuperoza (n.r. – colorația roșie-violacee a pomeților obrajilor și a nasului), petele pigmentare, pielea lipsită de fermitate și elasticitate au devenit o amintire, odată cu integrarea pe piața românească a laserului Sciton și tehnologiei 3DEEP folosită de EndyMed.

“Acest tip de tratament garantează lipsa durerii și a efectelor secundare. S-a remarcat o îmbunătățire a aspectului ridurilor superficiale cât și profunde la peste 90% dintre pacienții care l-au folosit. De asemenea, în urma unui studiu legat de durata de videcare a cicatricelor provocate de acneea atrofică, s-a constatat că tehnologia 3DEEP a fost mult mai eficientă decât oricare alte metode de radiofrecvență”, spune Andreea Iftimie, medic estetician și managerul Clinicii Fazzada, centrul care dispune de acest aparat.      

“Întotdeauna prefer să testez, pe propria mea piele, înainte de a recomanda un tratament, un fard, o cremă sau… un laser. Am un ten sensibil și merg la cosmetică de la vârsta de 14 ani, în fiecare zi aplic un ritual strict de întreținere. Însă, sunt mereu în căutarea unor soluții eficiente pentru îngrijirea tenului și a pielii, de câțiva ani chiar am căutat soluții pentru tratarea și ameliorarea cuperozei și a petelor pigmentare, care totodată să acționeze și la nivelul genomic. (…) Am fost la clinică, am parcurs terapiile și am văzut rezultatele pe loc, felul în care se îmbunătățește aspectul pielii este uimitor. Pot spune că sunt fericită de două ori. O dată pentru că am scăpat de cuperoză într-un timp record, de petele de pigment, tenul fiind curat, luminos și mult mai ferm și a doua oară, sunt fericită ca make-up artist. La machiaj sunt rugată frecvent să recomand o cremă care să rezolve tot, dar acea cremă nu există. Din fericire însă, există un laser care poate rezolva totul, eșalonat, ale cărui rezultate vor fi și mai evidente pe măsură ce timpul trece. Baza de machiaj este rezultatul simbiozei dintre parametrii fondului de ten, tehnica de aplicare și mai ales… calitatea pielii”, explică Mirela Vescan, make-up artist.

Tratament fără dureri și fără arsuri 

Tratamentul  acțio­nează la nivel genomic și întinerește exprimarea genetică a pachetului de gene ale tinereții. Acest tip de laser poate trata de la vasele sparte de pe nas, față, picioare, cuperoză, acnee rozacee și până la cicatrice proaspete sau chiar mai vechi, leziuni roșii de vergeturi, acnee activă sau pete pigmentare de vârstă, soare, pistrui. Poate fi efectuată chiar și remodelarea de colagen, întinerirea pielii sau reducerea roșeții de la nivelul decolteului și al gâtului. Fără durere și arsuri ale pielii.