Preşedintele comisiei comune pentru elaborarea legilor electorale, Mihai Voicu a declarat că PNL va cere aprobarea cererii de reexaminare privind legea finanţării partidelor. El susține că, până pe 15 mai, legea va fi retrimisă şefului statului spre promulgare.

„Am luat act de cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis şi constat că aceasta nu pune în discuţie principiile fundamentale ale legii, acelea care implică finanţarea de la bugetul de stat. Este vorba de solicitări care implică creşterea transparenţei şi a controlului cu privire la fondurile publice. Cu toate aceste lucruri nu putem decât să fim acord şi de aceea, PNL, în comisia de cod electoral, va susţine aprobarea cererii de reexaminare”, a precizat Mihai Voicu.

Voicu este optimist

 

Preşedintele comisiei a mai spus că, deşi PNL nu este majoritar în comisie, liberalii sunt convinşi de faptul că şi celelalte partide care au contribuit, prin consens, la elaborarea legii, vor fi de acord să se facă acele modificări cerute de preşedintele Iohannis în cererea de reexaminare trimisă Parlamentului. „Din punct de vedere al procedurii parlamentare, nu va fi absolut nicio problemă ca, până cel mai târziu pe 15 mai, legea să fie revotată şi retrimisă la promulgare, astfel încât să poată fi aplicată la viitoarele alegeri locale”, a mai declarat Mihai Voicu. El a mai menţionat că, deoarece parcursul parlamentar implică ambele Camere ale Parlamentului, se va rezolva şi cererea suplimentară a şefului statului cu privire la bicameralism, care apare în cererea de reexaminare.