Buftea

Vă amintiţi că, la început de lună mai, scriam despre întâlnirea reprezentanţilor Centrului de Informare Europe Direct (CIED) de la Bucureşti cu elevi ai liceului «Dumitru Dumitrescu», din Buftea. Atunci, elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a au aflat despre instituţiile UE şi drepturile cetăţenilor europeni, dar şi despre alegerile europene care se pregăteau atunci.  Încântaţi de spiritul şi deschiderea elevilor, reprezentanţii CIED au mai venit încă o dată la „Dumitru Dumitrescu”, pe data de 5 iunie.

Atelier creativ

CIED Bucureşti are în plan 4 ateliere creative pentru elevii din regiunea Bucureşti-Ilfov şi cel organizat în 5 iunie este unul dintre ele. Ideea de bază a acestor ateliere este aceea de a oferi elevilor posibilitatea de a-şi pune în valoare creativitatea cu privire la modul în care informaţiile europene pot fi puse în practică. Iar coordonatoarele din partea Institutului European din România, care se ocupă de CIED, Laurenţia Mariana Mereuţă şi Loredana Licuţă, nu au fost de­zamăgite nici de această dată de inventivitatea elevilor coordonaţi de profesoara Florica Gorgan.

Prezentări de anii 2000

Folosind softul Power Point, pe care computerele îl au integrat odată cu celelalte programe, europenii de la Buftea au prezentat trei materiale foarte interesante. Astfel, de la clasa a XI-a F, Alexandru Baicu, Radu-Andrei Năstase, Cristian Tiban, Viorel Matei şi Cezar Grigoraş au pus cap la cap informaţii pentru a realiza „Despre Uniunea Europeană…”, de la clasa a IX-a F, Ana Preda, Bianca Vasile, Andreea Iordan, Cristina Naidinof au găsit informaţii despre „Generaţia tânără” şi dificultăţile de a-şi găsi un loc de muncă (subiect foarte actual, bravo!) şi de la clasa a X-a I, Andrei Trandafir, Georgiana Boboc, Alexandru Soare, Maria Blaga şi Alexandra Stan au strâns date despre istoricul Uniunii Europene. În afară de aceste prezentări a mai fost una care s-a detaşat, datorită efortului de a găsi steguleţele tuturor celor 28 de ţări ale Uniunii Europene, steguleţe montate apoi pe fondul albastru al unei bucăţi de polistiren expandat. 

Apoi, proiectele realizate de elevii de la liceul “Dumitru Dumitrescu” vor fi jurizate şi premiate, în toamnă.