O iarnă categorică.  Nici oameni, mai prejos

Ora 10:54. Uite poliţia!

Am întâlnit primul echipaj la intersecţia Şoselei de Centură a Capitalei cu drumul spre Dragomireşti şi Chiajna. Erau de la Serviciul Rutier Ilfov. Doi agenţi şefi principali îşi făceau „misiunea de patrulare”, timp de 15 ore.

Cristian Vasileanu şi Alexandru Bunea intraseră în tură la 6 dimineaţa. Seara, la ora 9, alt echipaj urma să le preia schimbul.

„În zori, am participat la deblocarea TIR-urilor care aşteptau să intre pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti. După ce şirul lor s-a pus în mişcare am trecut la monitorizarea circulaţiei maşinilor pe acest segment de şosea, spre Mogoşoaia, până la Autostrada A 1, mai ales pentru evitarea blocajelor în trafic, care acum se pot ivi oricând”, spune Cristian Vasileanu. „Răspundem la întrebările automobiliştilor despre condiţiile de acces la drum, rute alternative, dacă e cazul. Deocamdată aici, în zona noastră, nu sunt probleme” a încheiat el.

La ora 12:52, am întâlnit un alt echipaj, la Clinceni. Erau de la Formaţiunea Rutieră a Poliţiei oraşului Bragadiru. Agenţii principali Mirel Stănică, Alexandru Enache şi subinspectorul Liviu Vlaicu, aveau aceeaşi misine.