Fostul deputat PSD Mădălin Voicu a fost numit de către premierul Sorin Grindeanu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial. Deși procurorii anticorupţie îi trimiseseră în judecată, la începutul lunii iulie, pe parlamentarii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, alături de fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, acuzați fiind, împreună cu alte persoane, de mai multe infracţiuni de corupţie, magistraţii ÎCCJ au decis, în noiembrie 2016, să retrimită la DNA dosarul în care Mădălin Voicu şi Nicolae Păun au fost trimişi în judecată sub acuzaţia că ar fi fraudat fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

Ce spuneau procurorii DNA

Potrivit DNA, „în perioada 2011-2015, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 216.502 lei, deputatului Mădălin Voicu (plăţi drepturi de autor) şi a asigurat un salariu în sumă totală de 194.241 lei soţiei acestuia, inculpata Olteanu Carmen (fără nicio contraprestaţie), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociaţia Partida Romilor. Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcţionari şi demnitari, pentru a promova un proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa”.