Corbeanca

Colegiul Medicilor Ilfov, în parteneriat cu Centrul de Recuperare și Reabilitare Cardiovasculară CardioRec, din Corbeanca, organizează vineri, 24 octombrie, simpozionul “Cardiologia de la riscograme până la recuperare în practica medicului de familie”. 

Medicii de familie din Ilfov au posibilitatea să învețe direct de la profesioniștii în sănătatea cardiacă ce investigații pot face în cabinetele individuale pacienților cu boli cardiovasculare și cum îi pot trata cât mai eficient. Vineri, 24 octombrie, Colegiul Medicilor Ilfov și Centrul de Recuperare și Reabilitare CardioRec din Corbeanca, organizează simpozionul “Cardiologia de la riscograme până la recuperare în practica medicului de familie”. 

Evenimentul va avea loc în Club – Paradisul Verde, din comuna Corbeanca și va reuni specialiști de renume în domeniile: cardiologie, pneumologie, diabet/boli de nutriție și medicină de familie.  

Prin lucrările pe care le vor susține specialiștii cu o înaltă calificare în sănătatea cardiorespiratorie și diabetologie, medicii din cabinetele de medicină de familie din Ilfov vor învăța cum să prevină bolile cardiovasculare și complicațiile acestora în rândul persoanelor la risc pe care le au înregistrate în listele de pacienți. 

“În România, bolile inimii și ale vaselor sanguine, reprezintă principala cauză de deces, internare în spital și handicap fizic la nivelul populației adulte și vârstnice din Europa. România ocupă locul trei în lume la mortalitatea din cauze cardiovasculare. Conform statisticilor, doi din trei oameni se sting din cauza unor afecțiuni ale inimii și vaselor de sânge. În țara noastră, la fiecare 20 de minute, o persoană suferă un accident vascular cerebral, iar la fiecare 30 de minute, alta face infarct”, avertizează dr. Clara Alexandrescu, medic primar cardiologie CardioRec, Corbeanca și Centre Thoracique de Monaco. 

 Jurnalul de Ilfov susține evenimentul medical  

Ținând cont de numărul mare de pacienți din teritoriu care se confruntă cu probleme de cardiovasculare severe și care nu au acces la informația medicală, Jurnalul de Ilfov, se îngrijește ca localnicii micului județ de la poalele Capitalei să beneficieze de educația medicală și controalele necesare prevenirii şi depistării bolilor grave, în faze incipiente, când rata succesului la tratament este mult mai mare. În calitate de partener media, Jurnalul de Ilfov, lider pe piața presei în județul Ilfov, susține evenimentul, mediatizând lucrările simpozionului.

Temele abordate de profesioniștii în lumea medicală vor fi:

 Calcularea riscului cardiovascular în practica medicului de familie – rolul riscogramelor; 

 Rolul bilanțului cardiac precoce la bolnavul diabetic; 

 Sindromul de Apnee în Somn – necesitatea evaluării la pacientul cu boli cardiovasculare; 

 Recuperarea cardiovasculară – colaborare medic de familie/cardiolog.