Melania Trump a găzduit primul eveniment la Casa Albă, în calitate de Primă Doamnă, ea fiind gazda unui dineu organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Aproximativ 50 de femei au fost invitate la eveniment, iar dintre invitați au făcut parte fiica lui Donald Trump, Ivanka, soția vicepreşedintele Mike Pence, Karen, consiliera preşedintelui Kellyanne Conway şi secretarul educaţiei Betsy DeVos. Preşedintele Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence şi-au făcut apariţia pentru scurt timp la eveniment.

Potrivit CNN, soția liderului de la Casa Albă se bucură de o popularitate tot mai mare în rândul americanilor.

Melania Trump a purtat o rochie neagră semnată de Ralph Lauren, şi nu roşie, aşa cum poartă de obicei femeile din SUA de 8 martie, comentează presa internațională.

„Ca imigrant care a crescut într-o societate comunistă, eu cunosc foarte bine valoarea şi importanţa libertăţii şi a egalităţii de şanse, idei pe care această naţiune fost fondată şi a continuat să depună eforturi în această direcţie de-a lungul istoriei sale”, a declarat Prima Doamnă, potrivit CNN.

Prima Doamnă a vorbit despre condiţiile femeilor din întreaga lume. „Există forme mult mai brutale şi înfricoşătoare ale persecuţiei de gen, cu care trebuie să ne confruntăm, cum ar fi sclavagismul forţat, abuzul sexual şi reprimarea absolută a femeilor şi a fetelor din întreaga lume. Trebuie să amintim de aceste femei în rugăciunile noastre de zi cu zi şi să folosim resursele noastre combinate pentru a le ajuta să se elibereze din astfel de condiţii de neconceput şi inumane”, a punctat Melania Trump.

„Eu continui să cred cu tărie că educaţia este cel mai puternic mod de a promova şi de a asigura drepturile femeilor”, a spus prima doamnă.