Arena din Chiajna ar putea deveni prima, din Ilfov, unde ar putea avea loc meciuri din Europa League. Nu pentru a fi gazda Concordiei, ci a Viitorului lui Hagi.

Cu puțină șansă, la vară vom avea fotbal european pe arena Concordiei Chiajna. Nu pentru că echipa antrenată acum de Marius Baciu ar prinde cupele continentale – formația din Chiajna ar zice mersi dacă s-ar salva de la retrogradare! -, ci pentru că Viitorul Ovidiu – Voluntari – Chiajna (cine mai știe?!) are șanse reale să evolueze, în premieră, în Europa League!

Pentru asta ar trebui să fie îndeplinite câteva condiții:

În primul rând, Viitorul să termine cel puțin pe locul 7. Nu, nu vă speriați, nu avem șapte locuri în cupele europene, ci doar patru, numai că Dinamo, CSU Craiova și Petrolul Ploiești (care se află în primele șapte) nu au drept de participare în cupele continentale din cauza insolvenței sau a problemelor administrative, așa că, excluzându-le, ajungem la concluzia că și locul șapte va prinde Europa! Iar Viitorul se află la mare luptă cu FC Botoșani, pentru ocuparea acestei poziții!

Mai mult, un scenariu deocamdată neconfirmat spune că și ASA Tg Mureș ar putea primi interzis în Europa, după implicarea numelui clubului în scandalul de corupție care a dus la condamnarea definitivă a fostului șef al arbitrilor, Vasile Avram! Caz în care și locul 8 ar prinde Europa!

În al doilea rând, deși a anunțat că, din vară, se mută la Ovidiu, pe stadionul pe care l-a construit în ultimul an, Gheorghe Hagi a recunoscut faptul că arena sa nu este gata și mai are nevoie de investiții pentru a fi adusă la un standard european. Caz în care se pune întrebarea: unde ar fi cel mai bine pentru Viitorul să evolueze? Evident, la Chiajna, pe o arenă pe care o cunoaște foarte bine! Avem, așadar, destule motive să credem că arena din Chiajna ar putea deveni, din vară, una europeană. Să sperăm că așa va fi și ne-ar plăcea să sperăm că nu numai stadionul, ci și echipe din Ilfov vor deveni, în cât mai scurt timp, „europene”.

Surpriză la Chiajna

Marius Baciu, noul antrenor al echipei, vrea să îl resusciteze pe Adrian Cristea (foto), căruia spune că i-a oferit o ultimă șansă pentru a redeveni fotbalistul de acum 2-3 ani. Deocamdată, reprimit în lotul lărgit al ilfovenilor, Cristea a început o perioadă de pregătire fizică, alături de preparatorul Răzvan Rotaru și, în cazul în care va reveni la parametrii fizici ceruți pentru o echipă de Liga I, ar putea face parte din nou din lotul primei echipe.

 

Adrian Cristea a fost legitimat la Chiajna la începutul acestui sezon, însă nu a reușit să se impună, nu numai ca titular, dar nici măcar în calitate de component al lotului de 18. Abonat al paginilor ziarelor mondene, el a fost anunțat în iarnă de Marius Șumudică să-și caute altă echipă.