Vrei să fii irezistibilă de Dragobete? Oriunde ai sărbători, ca să transformi ziua iubirii într-o amintire cât mai plăcută se impune să îmbraci o ținută specială, pe care să o asortezi cu un parfum fermecător, o coafură romantică și un machiaj ce-ți pune în evidență grația, frumusețea și feminitatea. Fii fermecătoare și lasă iubirea să strălucească! 

Farmecul, senzualitatea și personalitatea feminină ți le poți pune în valoare numai cu un machiaj romantic, special pentru ziua dragostei. “Așa cum se întâmplă în fiecare an, de Dragobete, avem pe de-o parte elementele clasice ce nu se vor demoda vreodată, dar cu fine reinterpretări, iar pe de altă parte, trenduri preluate din cele generale pe 2016 cum sunt stilul no make-up și foarte natural, pomeții strălucitori, buzele nude sau roz pal și sprâncenele groase cât mai naturale. Se merge foarte mult pe un machiaj cât mai natural, spre stilul boem, dar să nu uităm de culorile vedetă ale acestui an, albastru seren și rozul cuarț”, recomandă  Katiușa Popovici, make-up artist. 

Frumusețea naturală te face sclipitoare

Pentru o ocazie specială, cum este ziua iubirii, mai puțin poate înseamna și mai mult. Poți folosi o cremă puțin pigmentată, pentru a-ți menține pielea hidratată, puțin blush sau bronzant în obraji, o tușă de mascara și un ruj nud sau roz. “Acest machiaj se potrivește dacă ai tenul curat, bine exfoliat și hidratat. Fondul de ten lejer sau BB cream-ul îți va ascunde petele, în timp ce blush-ul de un roz pal sau iluminatorul îți va îmbujora și ilumina obrajii”, adaugă make-up artistul.

 

Roșul, simbolul iubirii  

Culoarea roșie, simbolul iubirii, este întotdeauna în tendințe și este asociată cu senzualitatea. Pentru un machiaj de seară, în dulcele stil clasic, poți folosi și un ruj roșu. “Rujul roșu cu siguranță nu se va demoda vreodată, tocmai pentru că pune în evidență orice feminitate, indiferent de forma feței sau culoarea părului. Eu recomand varianta mată, ușor pudrată, pentru că va rezista mai mult timp pe buze decât un ruj cu o textură fluidă sau cremoasă”, completează Katiușa Popovici. Dacă, totuși, optezi pentru un stil cât mai natural, folosește cu încredere nuanțele de roz pal și corai. Se potrivesc cu majoritatea tipurilor de ten.

 

Senzualitate și mister

Fie că petreci în club, la restaurant sau bucurându-vă de o cină romantică, acasă, este important să transformi chipul dramatic,
într-unul angelic. Iar acest lucru, cel mai bine îl obții prin machiajul ochilor în stilul smokey. Îți va contura linia genelor și va crea un efect fumuriu ce-ți conferă un plus de senzualitate și mister. Îmbină nuanțele pământii cu tonurile metalice calde. “Cele mai multe nuanțe pentru machiajul de Dragobete sunt cele calde. Pentru smokey eyes recomandările makeup artiștilor includ aceleași tonuri de pământiu, bej deschis și nisipiu, o combinație care nu este deloc extravagantă. Acest gen de machiaj trebuie să fie cât mai puțin definit. Totuși, nu merge într-atât de departe încât să folosești și mascara în aceeași culoare, pentru că nimic nu se compară cu accentul dat de rimelul negru. Pentru a obține efectul perlat și strălucitor, pe oasele pomeților și în colțul interior al ochilor, aplică un iluminator perlat”, mai spune  make-up artistul.

 

Katiușa Popovici: Sprâncele groase dau aspectul natural al feței

Sprâncenele groase revin în tendințe în acest an. “Chiar dacă nu te bucuri de sprâncene groase, ele se pot modela cu ajutorul machiajului. Ele pun foarte bine în evidență ochii și adaugă o altă dimensiune look-ului. Eu le prefer de fiecare dată, în favoarea celor prea stilizate, care șterg din aspectul natural al feței”, completează Katiușa Popovici.