Ministrul de Interne, Ioan Rus, spune că până acum campania electorală pentru alegerile din 10 iunie s-a derulat fără incidente majore.

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a spus că există și o serie de fapte de natură penală, faţă de care se derulează procedurile legale. El a declarat, sâmbătă la Cluj, în­tr-o conferinţă de presă, că cei de la guvernare sunt „extrem de interesaţi ca aceste alegeri să fie absolut corecte”.

„Nu există lucruri grave care s-au întâmplat în această campanie. Sunt până în acest moment o serie de fapte la nivel naţional legate de ruperi de afișe, furturi de afișe, distrugeri, ameninţări, încercări de mituire, care au dus la sute de infracţiuni din care unele s au îndreptat spre dosare penale, altele spre contravenţii și vom ve-dea din câte acţiuni penale sunt în derulare în acest moment câte se vor finaliza ca atare sau în câte se va da neînceperea urmăririi penale, dar fără să avem evenimen-te majore de natură să ne facă să afirmăm că această campanie electorală se desfășoară în ilegalitate sau în afara cadrului legal”, a menţionat Ioan Rus. El a prezentat o situaţie privind alegerile locale, din care reiese că în perioada 11-31 mai, la nivel naţional au fost sesizate 1.540 de incidente electorale, dintre care 617 sunt fapte de natură penală. Cel mai mare număr de incidente au fost înregistrate în Dâmboviţa (132), Buzău (82) și Neamţ (77), iar cele mai puţine în Covasna și Sălaj (câte 8) și Harghita (9).