Ministrul Educației, Ioan Mang, a declarat, zilele trecute, că nu se face vinovat de plagiat și că acuzațiile aduse de PDL au bază politică. „Nu e vorba de niciun plagiat, este vorba de teama unora care au patronat acest minister că au pierdut controlul asupra lui și, într-adevăr, l-au pierdut”, a afirmat ministrul Educației.
„Ceea ce pot să spun asupra acestor suspiciuni de plagiat? De fapt este vorba de niște lucrări științifice pe care, sigur, domniilor lor le este destul de greu să le înțeleagă, în care aspecte teoretice ale unor algoritmi analizați în lucrare, care nu pot fi modificați și nu sunt invenția lui Mang”, a explicat Ioan Mang.
PDL cere demisia ministrului Mang, acuzându-l pe acesta de plagiat. Președintele PDL, Emil Boc, a prezentat miercuri, într-o conferință de presă, mai multe documente care, potrivit liderului democrat-liberal, dovedesc că actualul ministru al Educației se face vinovat de plagiat. „Astăzi vă prezint un plagiat 100%: un articol al domnului ministru, copiat în integralitate dintr-o sursă japoneză, adică a copiat articolul altor cercetători japonezi și și-a pus numele pe un articol care nu îi aparține”, a declarat Boc. (C.F.)