Întrevedere Nicolae Bănicioiu – Klaus Iohannis

La solicitarea premierului Victor Ponta, ministrul Sănătății, Nicolae  Bănicioiu, a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis. Cu această ocazie, Nicolae Bănicioiu l-a informat pe șeful statului cu privire la situația privind implementarea cardului electronic de sănătate.

După întrevedere, premierul a declarat că situația a fost lămurită și că problemele apărute au fost doar de ordin tehnic. „Și aici lucrurile s-au lămurit, pentru că scandalul public era pe la acea televiziune care promovează evaziunea fiscală și hoția, pentru că și ei, la rândul lor, fac evaziune fiscală. (…) După cum ați văzut, erau probleme tehnice de îndreptat. Și eu vă spun că, anul acesta, doar din implementarea cardului de sănătate, pentru sănătate, că nu luăm bani din altă parte, vor fi economii, undeva, de vreo 300 de milioane de euro, anul viitor chiar mai mult”, a declarat premierul, la un post TV.

Presa e de vină!

Întrebat dacă el l-a rugat pe ministrul Să­nătății să-l informeze pe președinte, sau șeful statului l-a convocat pe Nicolae Bănicioiu, Ponta a spus: „Cred că am discutat chiar sâmbătă, la Ziua Europei (la recepția de la Cotroceni — n.r.)”. „Sigur, și imediat s-au întâlnit și au discutat, așa cum președintele s-a întâlnit și a discutat și cu domnul Cazanciuc referitor la numirea de la DIICOT. Sunt lucruri absolut normale”, a declarat Victor Ponta. Întrebat dacă șeful statului se informează „de la televizor” sau pe cale instituțională, Ponta a spus: „Nu, tocmai asta vă spuneam, că atunci când sunt lucruri importante și îmi spune de ele, evident că-i trimit pe miniștri pentru că vreau să fie bine informat”. În continuare, șeful Executivului a insistat că mijloacele media au exagerat problemele apărute în privința cardului de sănătate, amintind de marota unora față de „presa ticăloșită”. „În ­rest, (…) serviciul român de propagandă funcționează foarte tare. Mai se supără Tapalagă, mai scrie ceva Turcescu. Asta e, asta e menirea lor, ca să se ocupe cu alte lucruri”, a susținut premierul.