BASCHET. Finala Ligii Naționale de baschet feminin se va juca între echipele CS Municipal Târgoviște, campioana en titre, și ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, după victoriile obținute, în deplasare, în semifinalele competiției. CS Municipal Târgoviște a dispus de Univ. Goldiș ICIM Arad cu scorul de 78-76, într-o reeditare a finalei de anul trecut. CSM, după 79-53 lângă Turnul Chindiei, în primul meci al semifinalei, s-a impus la Arad după două aruncări libere transformate de americanca Poole, când mai erau doar trei secunde de joc. În a doua semifinală, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, campioana sezonului regulat, s-a impus cu 63-55 pe terenul echipei CS Universitatea Alba Iulia, după ce învinsese și în primul joc, cu 66-54. Finala campionatului se va juca după sistemul cel mai bun din cinci partide, primele fiind programate la Sf. Gheorghe, pe 10 și 11 aprilie.

 

VOLEI. CSA Steaua București și VCM Piatra Neamț au retrogradat din Divizia Diviziei A1 la volei masculin, după ce au pierdut meciurile disputate în faza play-out. VCM Piatra Neamț a fost învinsă acasă de CS VC Banatul Caransebeș cu scorul de 3-2 (23-25, 20-25, 25-22, 25-18, 15-9) și a pierdut seria cu 3-1, în timp ce CSA Steaua București a fost învinsă pe teren propriu de Phoenix Șimleu Silvaniei cu 3-1, scor identic cu cel al disputei generale. Steaua este una dintre cele mai importante echipe din istoria voleiului românesc, cu 16 titluri naționale la activ.

 

 

BOX. Pugilistul român Jo Jo Dan a anunțat că își va continua cariera, după eșecul drastic suferit în fața britanicului Kell Brooks, la Sheffield, în meciul pentru titlul mondial IBF la categoria welter. „Am pierdut cum nu mă așteptam…. Kell Brook a fost mai bun decât mine. Mulțumesc tuturor pentru sprijin… Voi continua…”, a afirmat Jo Jo Dan, care a fost învins după patru runde, prin KO tehnic, de Kell Brooks, fiind trimis de patru ori la podea, de două ori în runda a doua și de alte două ori în repriza a patra. Jo Jo Dan (33 ani) a suferit a treia sa înfrângere la profesioniști (primul KO), unde are și 34 de victorii (18 KO). Brooks a bifat a 34-a victorie (23 KO), din tot atâtea meciuri.