Handbal. Noua campioană națională la handbal masculin, HCM Minaur Baia Mare, va participa în luna august la un puternic turneu în Germania, potrivit site-ului oficial al clubului. HCM Minaur, care va evolua în sezonul viitor al Ligii Campionilor, va evolua în perioada 7-9 august la Sparkassen Cup, din Ehingen (Germania), turneu la care vor mai participa MKB Veszprem (Ungaria) și echipele germane THW Kiel, Fuchse Berlin și Frisch Auf Göppingen. Echipa băimăreană a intrat în vacanță, urmând să se reunească pe 20 iulie, pentru ca pe 21 iulie să intre într-un cantonament de șase zile.

 

 

Rugby. Talonerul de origine georgiană Otar Turașvili, component al echipei reprezentative de rugby a României, s-a despărțit de CSM Olimpia București și va juca în Franța, la echipa Colomiers, potrivit clubului din Capitală. Turașvili (28 ani), unul dintre jucătorii care au pus în valoare pachetul de înaintare al „Tigrilor” în acest sezon al Superligii CEC Bank, va pleca la Colomiers, echipă din Pro D2, imediat după World Nations Cup, de la București. „M-am simțit foarte bine la CSM București și poate, în viitor, drumurile noastre se vor mai întâlni. În Franța voi pleca imediat după World Nations Cup, pentru un prim contact, dar mă voi alătura noii mele echipe abia după Cupa Mondială. Am semnat pe doi ani cu Colomiers’’, a declarat Turașvili.  

 

 

Baschet. CSU Asesoft Ploiești (foto) a cucerit al 11-lea său titlu de campioană națională la baschet masculin, după ce a învins-o pe BC Mureș, la Tg. Mureș, cu scorul de 86-76, în al treilea meci al finalei Ligii Naționale. CSU și-a adjudecat cu scorul general de 3-0 finala disputată potrivit regulii cel mai bun din cinci partide, după cele două victorii de la Ploiești, 79-70 și 81-67. Paradoxal, în sezonul regulat, BC Mureș s-a impus în ambele partide, cu 85-82, în Sala Olimpia, la mijlocul lunii noiembrie și cu 79-74 pe teren propriu. Cele două formații s-au mai întâlnit în finala campionatului în 2013, când CSU s-a impus cu 4-2 la general. Asesoft a cucerit ultimele patru titluri de campioană.