Snooker. Englezul Mark Selby este noul campion mondial de snooker, după ce l-a învins a învins în finala de la Crucible pe Ding Junhui, cu 18-14, și a câștigat turneul pentru a doua oară în carieră. Primul titlu a fost câștigat de Selby în 2014, când l-a învins în finală pe Ronnie O’Sullivan, cu același scor. Englezul de 32 de ani a devenit astfel al șaselea multiplu campion din era modernă a snookerului, după Stephen Hendry (7), Steve Davis (6), Ronnie O’Sullivan (5), John Higgins (4) și Mark Williams (2). De partea cealaltă, Ding, care a venit din calificări, a ratat șansa de a deveni primul asiatic care câștigă Campionatul Mondial de snooker. În această vară, noul campion mondial va participa, la București, la un turneu demonstrativ, împreună cu Stuart Bingham și Judd Trump.

 

Scrimă. Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de bronz, la Campionatele Mondiale de scrimă pe echipe în probe neolimpice, de la Rio de Janeiro, după ce a învins, în finala mică, echipa Iranului, scor 45-35. Românii au avut un parcurs foarte bun, după ce, în sferturi, au trecut de China, cu 45-36 și s-au calificat în semifinale în dauna Italiei, campioana mondială en-titre, scor 45-43. În semifinale, însă, echipa României a fost învinsă de selecționata Rusiei cu scorul de 45-24. În finala mică, așa cum arătam, România a câștigat în fața Iranului și echipa formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu a obținut medalia de bronz.

 

 

Box. Lucian Bute (foto) nu a reușit să cucerească centura WBC la categoria supermijlocie, în meciul desfășurat la Washington împotriva deținătorului titlului Badou Jack. Deși arbitrii au declarat remiza în acest meci, titlul de campion mondial rămâne la sportivul impresariat de Floyd Mayweather, care a contestat vehement arbitrajul. La rândul său, Bute s-a arătat și el nemulțumit de decizia arbitrilor. A fost al 13-lea meci de titlu mondial din cariera lui Bute, care însă poate ataca o altă centură disponibilă la categoria supermijlocie, WBA sau WBO. În versiunea WBA, campion e neamţul Felix Sturm, iar în cea WBO, mexicanul Gilberto Ramirez. Lucian Bute a rămas cu 32 de victorii în palmares, dintre care 25 obţinute înainte de limită și 3 înfrângeri.