GIMNASTICĂ. Preşedintele peruan, Ollanta Moises Humala Tasso, a declarat că ţara sa este interesată de expertiza în domeniul sportului din România, arătând că ar dori să contracteze antrenori români de gimnastică. „Am dori ca mai mulţi sportivi din România să ne asigure expertiza lor, de exemplu în domeniul gimnasticii”, a spus liderul de la Lima după întrevederea cu preşedintele Traian Băsescu, aflat într-o vizită oficială în Peru.

România este admirată foarte mult în Peru pentru performanţele sportive la gimnastică, dar şi fotbal, potrivit presei de la Lima. De altfel, traducă-toarea de spaniolă a Ambasadei României la Peru, prezentă la întâlnirea celor doi președinți, a fost botezată „Comăneci” de fotoreporterii din Peru.

PATINAJ. Javier Fernandez a devenit primul spaniol campion european la patinaj artistic, impunându-se la competiţia continentală de la Zagreb, cu un total de 274,87 de puncte, în timp ce românul Zoltan Kelemen nu s-a clasat printre primele locuri, încheind pe poziţia 18 a clasamentului, cu 167,33 puncte. Fernandez i-a devansat pe podium pe francezul Florent Amodio (250,53) şi pe cehul Michal Brezina (243,52).

Înaintea lui Fernandez, Spa­­­­­nia nu a mai câştigat niciodată vreo medalie la o competiţie mare de patinaj artistic. Ibericul în vârstă de 21 de ani a reuşit la programul liber trei sărituri cvadruple, fiind al treilea patinator din istorie care realizează o astfel de performanţă, după americanul Timo-thy Goebel (1999) şi francezul Brian Joubert (2006). 

BASCHET. All Star Game la baschet masculin – Meciul Stelelor – va avea loc în 2013 la Craiova, noua sală craioveană, cu o capacitate de 4000 de locuri, având astfel parte de un prim eveniment de interes naţional. Anunţul a fost făcut, chiar la Craiova, de secretarul de stat în MTS, Carmen To-cală şi managerul FR Baschet, Horia Păun, după încheierea discuţiilor cu autorităţile locale. All Star Game va avea loc în 18 martie, iar în cel mai scurt timp, FR Baschet va anunţa procedurile de votare ale jucătorilor şi antrenorilor.