După ce un mandat a fost viceprimar, Ninel Boșcu a reușit, anul trecut, să câștige funcția de primar al comunei Domnești. În anul care s-a scurs, primarul a fost foarte chibzuit cu banii comunității și nu i-a aruncat pe proiecte nefolositoare. Tot ce a făcut în această perioadă a fost doar în interesul comunității.

Acum sunt în curs de executare lucrări de modernizare a unor străzi din comună. Este vorba de 3 kilometri de drumuri care vor fi asfaltate, lucrare care beneficiază de o finanțare de 2,25 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării. Lucrările vor cuprinde străzile Toamnei, Trandafirilor, Crăiței și Intrarea Voinești, strada Foișorului și Teiului. Pentru aceasta s-a întocmit, în prealabil, cadastrul pentru aceste suprafețe. În curând, vor fi scoase la licitație și lucrările de modernizare a străzilor Baboi, Rândunelelor, Albatrosului și Panduri. Tot aici se vor executa și rețele de apă pe o distanță de 1885 m și de canalizare pe o lungime de 413 m. În august, vor intra la licitație și lucrările de asfaltare pentru străzile din Cartierul Nou.

Se face recepția pentru rețelele de apă și canalizare

La Domnești s-au investit, până acum, 17 milioane de euro pentru introducerea unor rețele de apă cu o lungime de 30 de kilometri și de canalizare pe o distanță de 28 de kilometri. Acestora li se adaugă cinci puțuri de mare adâncime, o stație de tratare a apei și o stație de epurare. Recepția lucrării se va face în curând și, odată terminată stația de epurare, într-un an, domneștenii vor avea alimentare cu apă și canalizare funcționale.

Proiecte gata să demareze

Cu forțe proprii, primăria a început să reabiliteze refugiile pentru stațiile de transport în comun. Ele sunt reparate de Societatea „Întreținere și Peisagistică” a Consiliului Local. 

În curând, va începe amenajarea a două noi parcuri în Țegheș și la Calea Ferată. Tot în Țegheș, urmează să se construiască un cămin cultural. Vechiul sediu al școlii, care urmează a fi demolat pentru a se construi o grădiniță cu orar prelungit, a primit avizul de schimbare a destinației, astfel că, anul acesta vor începe primele lucrări.

„Nu te iau pe carton!”

Una din supărările primarului Boșcu este cea care privește transportul. Lăsând la o parte condițiile infecte de călătorie, Ninel Boșcu este indignat de atitudinea șoferilor de pe maxi-taxi, care refuză să-i transporte pe elevii care au abonamente plătite din banii primăriei. „Nu te iau pe carton!”, spun aceștia. Și sunt 400 de asemenea abonamente care costă, fiecare, 100 de lei. Așadar, deși firmele de transport încasează în avans costul călătoriilor, elevii trebuie să scoată 3 lei din buzunar pentru a ajunge în București.

Au fost acordate bursele pentru elevi

La Domnești, primăria acordă semestrial 3 tipuri de burse pentru elevii din comună, burse sociale, de merit și de performanță. Pentrul semestrul întâi, primăria a acordat 64 de burse sociale cu o valoare de 50  de lei fiecare, însumând 3.250 de lei, 40 de burse  de merit a câte 70 de lei și un total de 2.800 de lei și o bursă de performanță de 100 de lei.