Nouă tone de materiale sanitare au ajuns ieri seară, în țara noastră, din China. Vorbim de 200.000 de măști FFP2 care vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în județe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv.

„De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.479 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 53 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Până astăzi, 4 aprilie, ora 12.00, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.613 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 329 au fost declarate vindecate și externate”, informează Ministerul Sănătății.

Aeronave TAROM, reconfigurate pentru transportul materialelor sanitare

Materialele au fost aduse cu o aeronavă Boeing 737-800 NG a Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene. Pentru a efectua transporturi tip full cargo cu materiale sanitare, TAROM a reconfigurat două dintre avioanele de pasageri de tip Boeing 737-800 NG, pe care le are în flotă. „Așa cum am declarat încă de la începutul acestei crize, compania TAROM va răspunde oricărei inițiative menite să susțină lupta împotriva acestei pandemii. Mai mult, încercăm activ să găsim soluții și să venim cu propuneri în sprijinul autorităților, iar faptul că șapte dintre colegii noștri s-au oferit voluntar să înfrunte orice risc și să zboare către China este o dovadă în plus că suntem pregătiți să rămânem în prima linie. Le mulțumesc pentru efort lor și celorlalți colegi care au lucrat la conversia celor două aeronave pentru a obține, într-un timp foarte scurt, această capabilitate de transport marfă. Menționez faptul că această cursă nu ar fi fost posibilă fără imensul sprijin acordat de către reprezentanții Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Ambasada României în Republica Populară Chineză și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România”, a declarat directorul general TAROM, George Barbu.

Foto: TAROM