Nouă trenuri au avut întârzieri între 40 și 190 de minute duminică dimineață, când o defecțiune la firul de contact între Videle și Ciolpani a făcut imposibilă continuarea circulației timp de trei ore, anunță CFR Călători.

„În cursul acestei dimineți, în jurul orei 4:00, între Videle și Ciolpani, din cauza vegetației aduse de vântul puternic pe calea ferată, în firul 1 de contact s-a întrerupt tensiunea. Firul 2 era de asemenea închis pentru lucrările de la infrastructura feroviară”, spun reprezentanții companiei.

Astfel, până a fost remediată problema și redeschisă circulația (aproximativ ora 7:00), șapte trenuri InterRegio și două Regio au fost afectate. Acestea au circulat cu întârzieri între 40 și aproximativ 190 de minute.

„În situația în care pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor să renunțe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată, în vigoare. Ne cerem scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident și îi asigurăm că toate măsurile întreprinse de angajații feroviari au avut ca principal scop reluarea circulației în condiții de siguranță”, au adăugat oficialii CFR Călători.