Cu toate că rata vaccinării este de aproape patru ori mai mare în ultimele două săptămâni, numărul cazurilor de rujeolă creşte alarmant. Potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), România a înregistrat în ultima săptămână o creştere a numărului de îmbolnăviri confirmate, cu 108 mai mare decât săptămâna precedentă.

8.455 de bolnavi, în toată ţara. 32 au murit

De la începutul epidemiei şi până ieri, au fost raportate 8.455 de cazuri confirmate. Dintre acestea, au fost 32 de decese, înregistrate după cum urmează: opt în județul Timiș, șase în Arad, șapte în Dolj, trei — Caraș Severin, câte un deces în Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București. Ultimul deces, cel de-al 32-lea a fost cauzat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, de o complicație la distanță a rujeolei, la o persoană în vârstă de 29 de ani, imunocompromisă, din județul Dolj.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog: „Rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori. Vom avea cifre absolute la începutul săptămânii viitoare”

41 de judeţe au avut cazuri de rujeolă, confirmate. Cele mai multe au fost în Timiş (1.215 pacienţi), în Caraș-Severin (1.110 pacienţi) și în Arad (1.002 pacienţi). Ieri, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, declara în şedinţa de guvern că „în ultimele două săptămâni, rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori. Vom avea cifre absolute la începutul săptămânii viitoare.”