60 dintre cele mai longevive culpuri aparţinând comunităţilor din Fundeni şi Dobroeşti s-au întâlnit duminică în biserica parohială din Dobroeşti pentru o slujbă de mulţumire săvârşită de preoţii ambelor parohii, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de împreunăvieţuire, aşa cum sună titlul bisericesc.

Altfel spus, în comuna Dobroeşti, a fost o mare Nuntă de Aur, organizată cu multă emoţie şi bucurie pentru 60 de perechi care au dăinuit trecerii timpului şi şi-au respectat legamântul făcut în tinereţe. Mirii, veniţi din satele Dobroeşti şi Fundeni, s-au strâns mai întâi sub cupola bisericii, aceeași în care și-au unit destinele în urmă cu jumătate de secol, iar la slujba de duminică și-au jurat credință și de-acum încolo. Sărbătoriţii au fost apoi invitaţi la masa festivă organizată în cinstea lor la restaurant, prilej de bucurie și de numeroase surprize: prezenţa specială a artistei Stela Popescu, cântul deosebit al interpretei Tatiana Maier cu a sa orchestra din Teleorman, copiii şcolii generale  nr. 1 din Dobroeşti, coordonaţi de Mirela Țane, cu dansul și portul lor popular, veniţi ca niște adevărați nepoți și strănepoți. Primarul comunei, Ștefan Condu, în semn de respect și prețuire, le-a oferit mirilor diplome și cadouri. Diploma pentru cel mai longeviv cuplu, după 63 de ani de convieţurire, a fost oferită familiei Maria şi Ion Horchidan.

„Aurul este metalul zeilor. Când se ajunge la nunta de aur, căsnicia a ajuns la perfecţiune şi desăvârşire. Aurul reprezintă lumina, cunoaşterea şi viaţa veşnică, dar şi dragostea, bogăţia, centrul căldurii, strălucirea, iar eu vreau să vă spun că dumneavoastră, prin tot ce aţi realizat în viaţă, sunteţi aurul nostru şi pentru acest lucru, vă mulţumesc”, a spus vădit emoţionat primarul Ștefan Condu.

La rândul său, Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov a spus că „50 de ani de viaţă împreună e o perioadă foarte lungă şi înseamnă că există multă dragoste pe acest pământ. Dumneavoastră sunteţi doavada vie a acestui lucru. Motiv pentru care vă doresc multă sănătate. Sunteţi fericiţii acestui pământ pentru că aţi avut posibilitate, să staţi împreună cu un om cu care v-aţi întâlnit acum 50 de ani”.

Reușita acestei sărbători, aflată la a doua ediţie, se datorează primăriei comunei Dobroeşti şi consiliului local, ne-a mărturisit edilul comunei Dobroeşti mândru că şi în acest an a reuşit să le ofere celor mai statornice familii din comună, bucuria unei Nunţi de Aur ca la carte. Organizatorii s-au îngrijit ca toţi mirii să primească verighete, buchete cu flori pentru mirese, iar slujba oficiată în prezenţa a trei perechi de naşi mândri că au atât de mulţi fini speciali, a fost ţinută de parohul Maximilian, parintele Daniel şi părintele Florian din Dobroeşti, cât şi de parohul Daniel Onaca, preotul George şi preotul Petrică din Fundeni.

 „E ceva deosebit să trăieşti 50 de ani cu perechea, să te bucuri de viaţă, să treci peste necazuri. Primăria a considerat că aceşti oameni trebuie să fie scoşi în evidenţă, să le arătăm adevărata valoare şi să promovăm cât mai mult familia”, a ne‑a spus edilul Ștefan Condu.