A doua ediţie a Târgului de Sport şi Cultură, la Măgurele

Succesul de anul trecut al primei ediţii a Târgului de Sport şi Cultură i-a determinat pe organizatorii acestuia să „recidiveze”. Iar „recidiva”, organizată la Liceul Teoretic „Horia Hulubei”, din oraşul Măgurele a fost cel puţin pe măsura primului eveniment. „Vinovaţi” de această reuşită au fost reprezentanţii Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă „Pro Măgurele”, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) şi autorităţile locale ale oraşului.

Ca şi anul trecut, şi la această ediţie, oferta a fost generoasă. Ea a fost „onorată” de prezenţa a sute de copii şi părinţi, veniţi să participe la o manifestare care a prilejuit momente artistice şi sportive încântătoare. Pentru că, fiecare dintre cei veniţi să-şi prezinte ofertele pregătiseră momente demonstrative surpriză, care au smuls aplauze micuţilor şi părinţilor acestora veniţi la târg. 

De la baschet şi karate, la canto şi balet

Despre culisele orga­nizatorice ne-a vorbit Sorin Stancu, din partea Aso­ciaţiei ”Pro Măgurele”, coordonatorul principal al evenimentului. „Iniţiativa noastră îşi propune să promoveze alternative la educaţia şcolară, prin sport şi cultură. Participanţii la acest târg oferă o gamă largă de activităţi, cum ar fi dans, baschet, arte marţiale, canto, balet, pian, chitară, actorie şi mişcare scenică pentru copii  etc. Astfel, copiii, dar nu numai ei, au ocazia să-şi aleagă o modalitate de a-şi petrece cât mai benefic, pentru educaţia şi sănătatea lor, timpul liber. Fiecare dintre cei prezenţi au pregătit momente speciale, pe care le vor prezenta pe scena din curtea liceului, fie pe terenul de sport. Avem şi o tombolă cu peste 180 de premii, care constau în mingi de fotbal şi de baschet, rachete de tenis şi de badminton şi cărţi. De asemenea, toţi membrii cluburilor participante vor primi o diplomă şi un premiu – un pachet cu cărţi”, ne-a precizat Sorin Stancu. 

”Târgul va deveni o tradiţie, în Măgurele”

Afirmaţia de mai sus îi aparţine tânărului şi dinamicului viceprimar al oraşului Măgurele, prezent, ca şi anul trecut, în calitate de reprezentant al Primăriei din localilitate. „Prima ediţie a acestui eveniment, cea de anul trecut, a fost o reuşită, prin numărul mare de participanţi. Drept pentru care am hotărât să susţinem iniţiativa Asociaţiei „Pro Măgurele”, şi în acest an.  Eu, ca om, susţin personal astfel de evenimente cultural-sportive şi de-abia în al doilea rând, în calitate de viceprimar. Mulţumim şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret că s-a implicat în organizarea evenimentului. Anul viitor ne-am propus ca acest târg să capete o amploare mult mai mare şi să devină, de-a lungul timpului, o tradiţie, în Măgurele, pentru că avem nevoie de sport şi de cultură”, ne-a declarat viceprimarul Narcis Constantin. 

DJST Ilfov, a oferit premii şi echipament sportiv

Cum vă spuneam, eve­­nimentul a beneficiat şi de sprijinul şi colaborarea  Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Ilfov.  „Ne bucurăm să fim alături de acest eveniment, care,sper, să devină unul de tradiţie. Consider că este o iniţiativă frumoasă şi binevenită pentru toţi, cu un impact social deosebit, la nivelul comunităţii. Astfel, copii şi tinerii din Măgurele au ocazia să ia contact cu ofertele sportive şi educaţionale din localitate. Sper ca, în viitor, acestea să fie din ce în ce mai diversificate şi să corespundă nevoilor comunităţii şi, totodată, să se dovedească benefice pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor şi tinerilor. La acest eveniment, DJST Ilfov a contribuit cu premii, echipament sportiv şi cu sprijinul acordat în organizare”, ne-a spus Horia Ion, directorul DJST Ilfov. 

La C.S. TEKSAB – BASKET pentru copiii din Măgurele

Prima demonstraţie spor­tivă le-a aparţinut micilor baschetbalişti de la C.S. TEKSAB, antrenaţi de reputatul jucător şi antrenor Valerian Netolitzchi. De­monstraţia s-a desfăşurat pe terenul amenajat de Primăria Măgurele, după prima ediţie a târgului, după cum ne-a spus Narcis Constantin. „Noi organizăm cursuri de iniţiere în acest sport, atât de frumos, pentru categorii de vârstă diferite, cum ar fi minibaschet sau babybaschet, pentru copii născuţi în 2004 şi chiar mai mici. Aceste cursuri se organizează aici, în Măgurele, la sala de sport, în fiecare marţi şi joi după-amiază. Am deschis de curând această secţie, având în vedere baza mare de selecţie pe care ne-o oferă oraşul şi faptul că aici nu se practica baschetul, la această categorie de vârstă”, ne-a povestit Valerian Netolitzchi. 

Un eveniment încântător

În continuare, momentele sportive şi cele artistice s-au împletit cu reprizele de extrageri pentru tombola organizată de iniţiatorii târgului. Cei mai încântaţi au fost copii, care au primit mingi de fotbal şi de baschet şi rachete de tenis şi badminton. Peste 180 dintre aceştia au plecat, astfel, acasă cu un cadou din partea organizatorilor, menit să-i stimuleze să facă mişcare. Au mai fost şi alte premii, cum ar fi abonamentele pentru cursurile organizate de Studioul ”Sound of Music”. Adulţii au avut şi ei parte de surprize, oferite de reprezentanţii sălii ”Victory Gym”. Aceştia au pus „la bătaie” mai multe abonamente la această sală. „Victory Gym  este o sală performantă la care vă aşteptăm să faceţi mişcare, pentru o viaţă mai sănătoasă. Avem ore de Tae Bo, Aerobic, Zumba pentru copii, Kangoo Jumps, Fitness, Karate Shotokan pentru copii sub 16 ani etc.”, ne-a spus instructorul Rafael Petre. Pentru a ne convinge de spusele sale, câteva fete, instructori în cadrul sălii, au prezentat demonstraţii de Kangoo Jumps şi Aerobic. 

Shotokan, dans şi dresură de câini

Nu putem să omitem şi demonstraţia de kumite Shotokan a micuţilor karatişti de la Clubul Banzai Karate, sau momentele artistice încântătoare oferite de „minibalerinele”, de numai câţiva anişori, ale  studioului „Sound & Music”, precum şi profesionalismul dansatoarelor de la trupa „Pasitos”, multiple medaliate cu aur la concursurile internaţionale de profil. Dar, vedetele manifestării au fost Oli şi Mira, un Golden Retriever şi, respectiv, un Border Collie. Oli şi Mira au venit cu dresorii lor, reprezentanţi ai Fundaţiei „Noi Orizonturi – Familia”, pentru a le arăta micuţilor spectatori cât de destoinici şi inteligenţi sunt. Astfel, Oli şi Mira au executat numere de dresaj care au smuls ropote de aplauze din partea copiilor, au sărit peste obstacole, demonstrând că mişcarea este benefică pentru toţi cei care vor să fie sănătoşi şi puternici. Îi aşteptăm să vină şi anul viitor!