Bicicleta este un vehicul ciudat. Pasagerul e motorul

Între toate modelele de mișcare sportivă, bicicleta are un farmec nespus. Iar la concursul “Mountain bike”, care a fost sâmbăta trecută, m-am înduioșat zdravăn. Acum, îi văd cu alţi ochi pe cei de la Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret – Ilfov (DJSTI). Iată cum a fost. 

Repet, am convingerea că cei de la DJSTI sunt de fapt, de treabă. Nu-i vedeam deloc așa, cu ceva timp în urmă. Dar am aflat ce-au făcut. Adică, să deschizi tu prima ediţie a Cupei Liceelor Ilfovene, cu un Concurs mountain bike, e clar că sunt oameni deosebiţi.      

Lângă “Aventura Parc”, la Cernica

Păi, cu ce-am văzut acolo, m-am mai înduioșat odată. Forfotă la corturi, fete care completau de zor liste, diplome. Lăzi cu fructe, staţie de amplificare, box-uri cu apă minerală, cupe pentru premii, tot tacâmul. Între timp, băieţii și fetele de liceu, concurenţii adică, se dădeau de mama focului pe traseu. 10 km pentru ei, 5 km pentru ele. Gâfâieli, derapaje, stigăte de de incurajare: “Hai, Hai, Hai! Încă două ture”! 

Premii? Te ustură imaginaţia! 

Normal că m-am împrietenit repede, cu doi flăcăi. Adică mai tineri decât mine. Unul, e Bogdan Rotaru, consilier local, la primăria din Pantelimon. A zis că trebuie să îi mulţumească primarului Marian Ivan, că i-a ajutat la treaba de azi. Altă chestie a fost când am aflat că participă la competiţie aproape 60 de tineri din liceele ilfovene. Fiecare dintre ei va avea o diplomă. Apoi, fiecare liceu prezent aici, ia o bicicletă. Pentru primele 3 locuri la băieţi și fete, fiecare pleacă acasă cu câte una nou nouţă, la pachet, din cele bune. Cu garanţie. A mai pomenit el despre  căști de protecţie, tricouri… Dar astea-s mizilicuri…   

Răzvan Jugănaru e al doilea

El a dat premiile câștigătorilor. E multiplu campion naţional. Iar aici e consilier pentru partea tehnică a traseului. Băiat de zahăr. Bun prieten cu George Stancu și el campion naţional. La concursul ăsta a fost deschizător de traseu.    

Omul de bază – Horia Ion

El e directorul DJSTI. E împăcat că a ieșit frumos concursul. Îi mulţumește și el primarului Marian Ivan pentru sprijin, dar mai pune pe lista asta și Direcţia Silvică Ilfov, care le-a facilitat accesul traseului prin pădurea Cernica. Oricum, Olimpiada continuă. Sâmbăta care vine, pe 23, organizează un cros la Măgurele. 

Pedale la podium

La fete. Locurile 1, 2 și 3 au fost luate de: Miriam Stan (Liceul din Periș); Steluţa Stanciu și Ana Podea (ambele de la Liceul din Dragomirești) 

La băieţi. Locurile 1,2 și 3, au fost ocupate de: George Alexandru Ionescu și Marius Păun (ambii, de la Liceului din Periș); Alexandru Salupa (Liceul din Vidra) O fru­mu­seţe!