Timp de patru ani, sportivii visează la ­Jocurile Olimpice, la performanțe, la glorie. Ei bine, au trecut patru ani de la Olimpiada de la Beijing, iar cea de la Londra nu mai este un vis, ci realitate: pe 27 iulie, la Londra, se dă startul unei noi ediții a celei mai frumoase competiții din lume.

Românii, care mai mereu au fost printre protagoniștii Jocurilor, și au luat deja în primire camerele din Satul Olimpic și așteaptă startul. Pe 27 iulie, tenismanul Horia Tecău va purta drapelul României la ceremonia de deschidere, iar apoi, până pe 12 august, se va declanșa sarabanda Jocurilor. 

Ca de fiecare dată, sperăm la medalii. Ne gândim iar la gimnastică, mai ales cea feminină, revigorată după ce cuplul de aur Bellu-Bitang a revenit la lot, ne gândim la kaiac-canoe sau canotaj, unde avem câteva echipaje de vis, ne gândim la judo, unde câteva fete frumoase, în frunte cu Alina Dumitru, vor să se bată pentru medalia de aur, ne gândim la atletism, unde am avut mereu performanțe, poate la natație, poate la polo, scrimă… Sau, de ce nu, ne întrebăm de ce nu ar reuși Horia Tecău, acum alături de Adrian Ungur, să își continue parcursul senzațional din tenis? 

Dacă ar fi să ne luăm după cei care analizează cifrele seci, România va câștiga 9 medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, dintre care 3 de aur, și se va situa pe lo-cul 25 în clasamentul general al statelor, după cum estimează analiștii grupului financiar american Goldman Sachs. Statele Unite vor câștiga și în acest an cele mai multe medalii atât la total, cât și de aur. Cea mai mare economie a lumii va obţine la Londra 108 medalii de aur, argint și bronz și își va păstra avansul de 10 medalii faţă de China (98) înregistrat și la Jocurile Olimpice de la Beijing. Statele Unite vor obţine 37 de medalii de aur, iar China 33, potrivit Goldman Sa­chs. Estimările analiștilor băn-cii se bazează pe performanţele ţărilor la precedentele jocuri olimpice, corelate cu mai multe variabile, care măsoară gradul în care condiţiile structurale și politicile din anumite ţări sunt favorabile transformării potenţialului economic în realitate.

Dinco­lo de toate estimările, de pe 27 iu­lie încep Jocurile. Iar la Londra nu vor mai conta banii, econo­miile, rece­siu­nea, bunăstarea ș.a.m.d., ci va­loarea spor­­ti­vi­lor și modul în care ei s-au pregătit. Iar noi, sperăm, depășim ori­ce așteptări!