Gabriela Firea şi liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, președinte al Consiliului Județean, au ajuns la o înţelegere în privinţa problemelor din USL în acest judeţ, în urma medierii asigurate de copreşedinţii Uniunii Victor Ponta şi Crin Antonescu. Premierul Victor Ponta a explicat, după şedinţă, că la Ilfov va exista o majoritate USL funcţională, iar Firea nu va mai pleca din PSD.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, că Gabriela Firea va rămâne în PSD, el menţionând că, în urma discuţiei din USL, atât senatorul PSD cât şi liderul PNL Marian Petrache au înţeles că împreună pot face mai mult pentru Ilfov şi pentru carierele lor politice. „Am fost împreună cu domnul Antonescu şi cu domnul Oprea, am participat la discuţia între colegii de la Ilfov (…) Cred că vestea bună este că la Ilfov va exista o majoritate USL funcţională”, a spus Ponta. El a adăugat că va căuta, împreună cu liberalul Crin Antonescu, „peste tot în teritoriu soluţii de colaborare.  

Privitor la situația de la CJI, Ponta a spus că PNL deține funcţia de preşedinte al CJ, iar din cei doi vicepreşedinţi, unul va fi din partea la Alianței de Centru Dreapta (PNL-PC), iar celălalt din partea PSD-UNPR. Potrivit premierului, la Ilfov a fost „o dispută personală foarte accentuată”, dar rolurile de mediator şi de autoritate al său şi al lui Crin Antonescu au determinat ca cei doi lideri judeţeni ai USL să se înţeleagă. Ponta a spus că Firea nu mai pleacă din PSD şi că nu şi-a pierdut funcţia de preşedinte de organizaţie. „Nu a fost uşor, dar azi şi din partea colegilor din PNL şi din partea PSD s-a spus că există disponibilitate să colaborăm (…). Domnul Petrache e un politician cu experienţă, doamna Firea e la începutul carierei politice, dar este un om politic bun. (…) Ce vă pot spune este că şi domnul Petrache şi doamna Firea au înţeles că împreună pot face mai mult pentru Ilfov şi pentru cariera lor politică şi că din această ceartă au avut amândoi de pierdut”, a spus Ponta.

Practic, s-a stabilit refacerea protocolului astfel încât să se prevadă explicit că orice alianţă cu PDL la nivelul judeţului Ilfov este interzisă.