Părerile profesorilor proiectul Ecoatitudine:

 Mulțumiri pentru zâmbetul cu adevărat special, pe care l-ați imprimat cu atâta măiestrie și ingenuozitate, în ecoatitudinea (de acum) a elevilor noștri prezenți astăzi! Deschiderea a fost minunată, minuțios și cu succes gândită și sperăm ca noi să ne putem ridica la nivelul „mărimii” și „greutății” dorinței tuturor, de a trăi într-o lume mai curată, mai bună. Vă mulțumesc pentru oportunitatea oferită copiilor care au fost atât de rasfățați cu așa o minunată activitate! Încântarea lor e încântarea noastră și poate, fie și în virtutea amintirilor de la această Oră de Ecologie (care din păcate a durat parcă numai o clipă… căci tot ceea ce e minunat durează prea puțin!), să conștientizeze că nevoia de a trăi în mediu sănătos, ne implică, dar mai ales, ne obligă (responsabilizează) pe fiecare. Ceea ce e de admirat, din punctul meu de vedere, e că indiferent de școală, devine important ca, picătură cu picătură, să se constituie oceanul responsabilității, al conștientizării că în această lume nu am venit doar să risipim, să consumăm cu sau din nechibzuință, ci ca să ajutăm, să dăruim Pământului, dragostea de care are nevoie. Căci ce-am deveni fără Iubire? De la săptămână la săptămână am putut, cu bucurie, remarca, plăcerea implicării elevilor noștri și grija manifestată în a-și aduce aportul la colectarea selectivă. Trăim zilnic încântarea de a vedea cum elevii noștri manifestă o reală preocupare față de mediu. De asemenea, inimile parcă ni se încălzesc când, în recipientele de colectare, vedem cum copiii aruncă tot mai conștient, cu grijă pentru selectare. Conștiința fiecăruia, mic ori mare, trebuie să se interiorizeze, iar păstrarea mediului, să devină din necesitate ori obligativitate, o reală atitudine.Cu prețuire pentru tot ceea ce sunteți și faceți, prof. Silvia-Marina Baciu, Șc. Nr. 7, Focșani.

 Ora de ecologie la care am fost prezenta impreuna cu elevii mei a fost foarte interesanta, a avut un profund caracter formativ si de educatie moral-civica.

Speram sa mai participam la astfel de activitati de la care vom avea de invatat cu totii. Prof.Calin Nicoleta, Director adjunct Scoala Gimnaziala „George Bacovia”, sector 4, București.

„Ora de ecologie” a fost un adevarat spectacol educativ, deosebit nu doar prin varietatea materialelor și a mijloacelor de prezentare, ci și prin talentul prezentatorului și al lui Mister Eco, persoane care au ajuns foarte repede la inima spectatorilor. Multe felicitări pentru organizare și prezentare. Ați fost la înălțime și sperăm ca și noi să ne ridicăm prin participare la același nivel.   Adela Roșu, profesor coordonator Școala Gimnazială „Marin Preda”, Pitești.

 Ora de ecologie de la Ateneul Popular ,,Maior Gh. Pastia”, Focșani a avut un adevărat succes.

Copiii au fost foarte încântați de spectacolul de magie oferit de Mr. Eco. Au înțeles că materialele refolosibile trebuie puse pe categorii pentru a fi reciclate, cât de importantă este apa pentru noi, astfel încât nu trebuie să o risipim, cât de importanți sunt copacii și plantele, iar noi avem datoria de a-i îngriji și de a le proteja, cât de importantă este energia electrică și de unde provine ea. Copiii au învățat lucruri noi, iar modul cum au fost prezentate i-a impresionat foarte mult. Speram ca în edițiile viitoare să îl mai întâlnim pe Mr. Eco.  C.S.E.I. ,,Elena Doamna” vă urează succes în continuare! Prof. Constantin Maria.

Vă mulțumim pentru modul în care ne creați posibilitatea de a paticipa la acțiuni ce privesc mediul și ocrotirea lui și, mai mult…..ne stimulați curiozitatea, creativitatea și spiritul de echipă.

Colectivul de elevi ai Școlii Gimnaziale nr.12 din Tulcea trăiește o experiență minunată: facem parte din echipa de voluntari entuziaști ce promovează ECOATITUDINEA! Împreună vom promova valorile volunatriatului de mediu, vom ajuta la creșterea interesului față de problemele de mediu regionale și naționale! Ora de ecologie a fost fantastică! Cei mici au înțeles mesajul transmis și acum, ca o replică prelungită, animă și colegii din școală. Suntem în plină campanie de colectare a deșeurilor! Și părinții elevilor participă activ.Cei mai mici dintre copiii, grupa mică din grădiniță învață și cântece despre natură și salvarea ei. Elevii clasei a IIaB au interpretat chiar o piesa de teatru având ca mesaj prețuirea naturii. Vă îmbrățișam cu tot respectul și prețuirea pentru că sunteți alături de nevoile noastre prezente și viitoare! Cu deosebită considerație, prof. dr. Valentina Stupineanu, Director adj. Școala Gimnazială nr.12 Tulcea.

În legătură cu ORA DE ECOLOGIE vă transmitem sincere felicitări pentru noul concept extrem de atractiv în care copiii au înțeles practic obiectivele acestui amplu proiect. Noțiunile teoretice au fost prezentate într-o formă extrem de captivantă în așa fel încât elevii mei, deși doar de 6 ani, au înțeles concepte de baza ale campaniei de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor. Vă mulțumim! Coordonator, Claudia Maria Tomescu, Școala „Mihai Eminescu”, Pitești.

Fiecare dintre noi are o datorie morala fata de mediu. Educarea copiilor de la varste cat mai fragede si implicarea activa a acestora in actiuni de colectare selectiva  a deseurilor reprezinta un punct de plecare in  ajutorul pe care-l putem oferi  mediului. Cu un efort minim putem obtine  beneficii majore. Va felicit pentru modul atractiv in care ati prezentat esenta proiectului “EcoAtitudine”, in cadrul “Orei de ecologie”. Prof. Andreea Virna, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, Focșani.

Noua Oră de ecologie fost o adevarată încântare, atât pentru noi, cadrele didactice implicate, dar mai ales pentru copii. Spectacolul interactiv de magie a reușit să atragă atenția tuturor celor prezenți și totodată să-i facă pe mulți dintre noi să înțeleagă cu adevarat ce înseamnă reciclare, refolosire… poate chiar responsabilitate și chiar EcoAtitudine! Copiii au înțeles de ce este atât de important să protejăm natura, de ce hârtia pe care o aruncă ei la coș se poate transforma în hârtia pe care sunt tipărite poveștile lor preferate și cel mai important, de ce este atât de necesară colectarea selectivă a materialelor reciclabile. Cu convingerea că numai prin informare putem deveni mai responsabili, așteptăm cu nerăbdare să participăm și la alte activități din cadrul acestui minunat proiect!  Platica Luminiţa, profesor coordonator Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa”, Tulcea.

 Părerile copiilor despre Ora de ecologie:

 „Mi-a placut foarte mult de magician deoarece, ajutat de colegii noștri, a reușit să facă multe vrăji. Cel mai mult m-a impresionat când a reușit să aprindă beculețele din capul colegei mele, Larisa și când a ghicit ce scria pe biletul din buzunarul unui băiețel! A fost un spectacol pe cinste! Te mai așteptăm, Mr.Eco!” – Dima Ligia, clasa I.

 „Mie mi-a plăcut cel mai mult momentul în care magicianul a dat foc capului unui copil, dar acesta nu a pățit nimic!” – Ritco Justin, clasa a II-a.

 „Ora de Ecologie a fost cea mai frumoasă oră! Mi-aș dori ca toate orele să se desfășoare așa! Mr.Eco a fost nemaipomenit. A reușit să mă facă să înțeleg cât de important este să reciclăm materialele refolosibile pentru că astfel protejăm natura!”- Haralasca Paul – clasa a V-a.

 A fost o oră care ne-a învăţat importanţa mediului înconjurător prin activităţi interactive. Ne-a ajutat să înţelegem că trebuie să protejăm mediul pentru generaţiile viitoare. Alexandra, cls. a VIII-a, Colegiul Nicolae Titulescu, Slatina.

 Ora de ecologie s-a desfăşurat distractiv, cu jocuri interesante care i-au ajutat pe cei de la clasele mai mici să înţeleagă de ce este importantă reciclarea pentru noi şi pentru toţi cei din jur, cât şi pentru mediu. Bianca şi Cătălina, cls. A VIII-a, Colegiul Nicolae Titulescu, Slatina.

Mister Eco a fost cel mai haios şi mai amuzant magician. Cel mai mult mi-au plăcut momentele cand a invitat pe scenă colegi, cu ajutorul cărora a făcut nişte super- trucuri. A fost un spectacol pe cinste, nu o activitate plictisitoare! Toţi copiii s-au simţit extraordinar. Am râs şi ne-am distrat, iar Mister Eco a fost cel mai simpatic! Fulop-Şohan Irina, Şcoala gimnazială Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu, Buzău.

 Ora de ecologie a fost foarte interesantă şi ne-a făcut să înţelegem importanţa reciclării pentru un mediu mai curat. Alexandra, cls. a VIII-a, Colegiul Nicolae Titulescu, Slatina.

 A fost o activitate interesantă şi educativă care ne-a făcut să înţelegem importanţa ecologiei. Andreea, cls. a VIII-a, Colegiul Nicolae Titulescu, Slatina.