Apropierea de Dumnezeu, începe încă din primele zile de viață. În acest sens, este foarte importantă alegerea numelui copilului. Este  bine să-i puneți copilului un nume de sfânt, pentru că acesta îl va ocroti întreaga viață.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 602, ediția print

În camera copilului trebuie să existe și o icoană a sfântului căruia îi poartă numele. Pentru ca mai târziu, după primul an de viață, să-i spuneți povestea acelui sfânt. Și deja, seara, înainte de culcare, puteți rosti o rugăciune scurtă, împreună cu el. Mai târziu, pe la vreo doi anișori, ritualul trebuie îmbogățit cu încă o rugăciune dimineața, astfel încât, după vârsta de trei-patru anișori, din stilul său de viață, să facă parte cam trei rugăciuni. Copilul va copia modelul dumneavoastră, al părinților. Nu este de mirare că la vârste fragede spune cuvinte de rugăciune, se așează în genunchi în fața icoanei și își face semnul Sfintei Cruci. 

Să simțiți iubirea și binecuvântarea Domnului, dragi îngerași!

Așa cum trăiesc părinții, vor trăi și copiii și urmașii, urmașilor lor. Făcând curățenie în viața lăuntrică și sădindu-le copiilor iubirea și lumina lui Hristos, vor fi și ei ocrotiți, feriți de boli și de primejdii, iar dumneavoastră, dragi părinți, veți primi mai multă îndurare de la Dumnezeu. De Ziua Internațională a Copilului, îmi îndrept și eu gândurile frumoase și urările de bine către prichindeii de pretutindeni. La mulți ani, sănătoși și binecuvântați, dragi copii, care în sufletele voastre pline de bunătate, reușiți să adunați zâmbete, strălucire și lumină! La mulți ani și părinților și tuturor celor care vă îngrijiți ca micii îngerași să simtă iubirea și binecuvântarea lui Hristos!