Sediu secundar

Permisele de conducere și înmatricularea autovehiculelor se pot face și la Bragadiru

 100% funcțional, cu program zilnic de 8 ore, de luni până joi și 6 ore vineri 

 programarea online reduce considerabil timpii de așteptare

Pe 19 septembrie a.c. a fost inaugurat un nou punct de lucru al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, în orașul Bragadiru, care a devenit operațional din 20 septembrie 2022.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.619

”Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, începând din 20 septembrie 2022, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ilfov are un sediu secundar în orașul Bragadiru, la adresa: Șos. Alexandriei, nr. 478, în incinta Casei de Cultură ”Mihai Eminescu”. Activitățile desfășurate la sediul secundar de lucru sunt:

@ Preluarea și soluționarea tuturor cererilor din domeniul înmatriculării vehiculelor, cu excepția acordării autorizațiilor de circulație provizorie în alb și a autorizațiilor de circulație pentru probe;

@ Preluarea și soluționarea tuturor cererilor de emitere a permiselor de conducere, înregistrarea dosarelor de examen în aplicația informatică de examinare, programarea și reprogramarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere, cu excepția preschimbării permiselor de conducere străine cu documente similare românești.

Programul de lucru cu publicul este de luni până joi, între orele 08.00 – 16.00 și vineri, între orele 08.00 – 14.00. 

Măsura deschiderii sediului secundar din orașul Bragadiru reprezintă un pas important pentru dezvoltarea serviciului public, oferind cetățenilor care solicită derularea de operațiuni specifice posibilitatea de a alege între sediul din București, Șos. Pipera, nr. 49 și cel din Bragadiru, Șos. Alexandriei, nr. 478, ceea ce va însemna diminuarea distanțelor parcurse și reducerea aglomerației”, au detaliat reprezentanții Instituției Prefectului Județul Ilfov.

Primăria orașului Bragadiru a pus la dispoziție spațiul, iar Prefectura Ilfov s-a ocupat de amenajarea acestuia

În completare, conducerea Prefecturii Ilfov, reprezentată la evenimentul de deschidere a punctului de lucru secundar de către prefectul județului, Simona Neculae și subprefecții Andrei Scutelnicu și Costin-Alexandru Ojog, i-a felicitat pe cei implicați în realizarea acestui proiect, pentru ”aportul pe care l-au adus în toată această perioadă și pentru implicarea de care au dat dovadă pentru interesele comunității”. ”Este un serviciu în subordinea Prefecturii Ilfov, iar acest sediu secundar a fost pus la dispoziție de către Primăria orașului Bragadiru. Programul de lucru aici va fi de 8 ore pe zi, de luni până joi inclusiv și șase ore – vineri, iar cetățenii din tot județul Ilfov au acces la acest serviciu. Însă pot solicita aici, spre exemplu, preschimbarea permiselor, inclusiv cetățeni din capitală, care au domiciliul mai aproape de acest sediu și le este mai ușor să vină aici. Sperăm că în acest fel, necesitățile populației în ceea ce privește acest domeniu vor fi pe deplin satisfăcute”, ne-a declarat prefectul Simona Neculae.

Programarea online scurtează timpii de așteptare

Mihai Niță, inspector principal de poliție și șef Serviciu Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Ilfov ne-a declarat, de asemenea, că la Bragadiru se va putea efectua orice preschimbare de permis românesc, indiferent de domiciliul titularului. 

”Am ales Bragadiru pentru sediu secundar, fiind vorba de zona de Sud a județului, Nordul Capitalei fiind deja acoperit de sediul principal din Șos. Pipera, nr. 49, București. Este primul sediu secundar al unui serviciu, operațional 100%, unde se lucrează opt ore/zi. Acest serviciu a funcționat cumva și până acum, dar, după cum știți,
într-un spațiu impropriu, fără logistică, unde doar preluam documentele, acestea fiind lucrate tot la sediul principal. Cu ajutorul Instituției Prefectului și al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, din cadrul Ministerului de Interne, am reușit să implementăm acest sediu într-un spațiu pentru care mulțumim Primăriei Bragadiru și Consiliului Local al orașului. Aici vor veni lucrători de la sediul principal și, în funcție de nevoi, personalul poate fi suplimentat sau diminuat. Activitățile de lucru cu publicul la ghișeu se vor desfășura de regulă pe baza unei programări online, care poate fi efectuată prin intermediul paginii de internet a Instituției Prefectului – Județul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/permise-auto-si-inmatriculari/”, ne-a declarat Mihai Niță.

07