Valentin Mavrodin, director general al Direcției Generale Trezorerie și Contabilitate Publică din Ministerul Finanțelor Publice, a anunțat că la Parlament a fost trimis un proiect de lege care va face posibilă plata amenzilor oriunde, în orice sistem care permite aceasta, iar termenul de achitare al acestei creanțe va fi de 15 zile, față de 48 de ore, în prezent.

„Există un proiect de lege cu privire la plata amenzilor, iar în faza pilot să fie cuprinse persoanele fizice care plătesc amenzile de circulație. Am creat o infrastructură, care este proiect de lege în Parlament în momentul de față, ce va da posibilitatea de plată a unei amenzi oriunde, iar noul proces verbal standard va conține informații despre modalitatea de plată. Practic, orice sistem care permite plata către o autoritate locală. Plata se va face într-un cont unic, deschis la nivelul MFP. Procesul verbal va fi introdus în sistem de către polițist și se va transforma, astfel, într-o creanță electronică (…) Toate procesele verbale vor avea o serie unică de înregistrare, care are și cifra de control, și o structură de evidență a plății. Pe procesul verbal vor fi pretipărite seria unică a procesului verbal și contul unic, iar polițistul va trebui să completeze doar suma și CNP-ul persoanei. În acest mod, toate informațiile se vor reconcilia imediat. Plata amenzilor se va face oriunde, inclusiv pe internet, iar termenul de plată de 48 de ore va fi înlocuit cu cel de 15 zile”, a explicat Mavrodin.

 

Urmează Ghișeul. ro

 

Reprezentantul MFP a mai declarat că un alt proiect care privește sistemul de plăți online Ghișeul.ro urmează să fie implementat începând din ianuarie 2016. El a arătat că platforma va face parte dintr-un sistem integrat. „(…) Am emis o reglementare prin care devenim noi acceptatori de plată cu cardul și atunci toate instituțiile din România care colectează impozite și taxe nu vor mai avea drept de opțiune, dacă se plătește sau nu un impozit cu cardul, pentru că o să oferim noi acest serviciu pentru ei. De asemenea, platforma Ghișeul.ro va fi integrată cu proiectul nostru de dezvoltare a infrastructurii de trezorerie. Este un proiect din bani europeni, contractul de finanțare va fi semnat în luna decembrie, iar din ianuarie 2016 vom începe deja implementarea”, a spus Valentin Mavrodin.