Potrivit declarațiilor copreședintelui PNL, Vasile Blaga, în partid nu s-a discutat nicio variantă de guvern, până acum. El a precizat că, deocamdată, obiectivul principal al liberalilor, pentru perioada următoare, este finalizarea programului de guvernare.

„Nu am discutat nicio variantă de guvern până acum. Deocamdată avem un obiectiv clar: pregătirea programului de guvernare, care va fi supus dezbaterii organizațiilor și pe urmă dezbaterii publice. Atât. Nici tehnocrați, nici netehnocrați. PNL, marele PNL, are oameni pentru orice minister, dar nu am discutat despre oameni. Nu suntem în situația aceasta”, a precizat Blaga, înainte de ședința comisiei paritare de unificare în noul PNL. Întrebat dacă exclude varianta cooptării unor tehnocrați
într-un viitor Guvern PNL, Vasile Blaga a spus că și-ar dori ca „foarte mulți tehnocrați să se înscrie în PNL, în perioada următoare”. Și Ludovic Orban, prim-vicepreședinte al PNL, a vorbit despre cooptarea unor tehnocrați.

 

„Evident că acolo unde nu avem niște candidați la funcția de ministru, din interiorul PNL, care să satis­facă exigențele vom apela la specialiști care nu sunt neapărat membri ai PNL. (…) Asta mai durează, deocamdată avem alte probleme și obiective. În primul rând, este elaborarea programului de guvernare, până-n data de 28 februarie (…) Nu vă apucați de guverne de pe acum. Nici noi nu facem încă guverne”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.  El a mai spus că un alt obiectiv al liberalilor este și „ punerea în practică a strategiei de construcție a majorității parlamentare”.