Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că PNL va depune astăzi o moțiune de cenzură, ca urmare a adoptării în Guvern, prin ordonanță de urgență, a unor modificări aduse în legislație care ar prejudicia lupta anticorupție. Demersul este susținut de USR, potrivit lui Nicușor Dan, președintele partidului.

„Întregul Guvern PSD-ALDE trebuie să demisioneze. Acest Guvern trebuie să plătească pentru faptele săvârşite şi ar trebui să intrăm în alegeri anticipate. Dacă Guvernul nu va demisiona, PNL depune astăzi moţiune de cenzură. Acesta a fost un act de banditism politic, a fost o acţiune cu premeditare. Au negat în campania electorală că vor merge pe ordonanţe care să salveze corupţii, însă am văzut că în prag de seară, ca hoţii, au decis să-şi salveze clientela politică şi să sfideze o lume întreagă”, a declarat miercuri Raluca Turcan.

Preşedintele interimar al PNL a mai spus că cei din coaliţia PSD-ALDE s-au comportat ca un grup infracţional organizat.

„Fac un apel la toate partidele de opoziţie să semneze moţiunea de cenzură. Fac apel, de asemenea, către toţi parlamentarii de bună-credinţă să voteze moţiunea împotriva Guvernului PSD-ALDE. Acest guvern iresponsabil trebuie să plătească”, a mai spus Raluca Turcan.â

Liderul USR, Nicușor Dan, a declarat că susține demersul PNL.

„Am vorbit cu colegii de la PNL şi vom depune azi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. O să luăm decizia definitivă, dar probabil că vom comasa moţiunea simplă pe care o pregătisem împotriva ministrului de Justiţie cu moţiunea de cenzură pe care au pregătit-o colegii de la PNL ca să existe o singură moţiune de cenzură care să fie înaintată de toată opoziţia”, a precizat deputatul USR.