25-29 noiembrie, summit-ul liderilor din China și statele Europei Centrale și de Est

Premierul chinez Li Keqiang va efectua o vizită în România, urmând să participe la summit-ul liderilor din China şi statele Europei Centrale şi de Est.

Li va efectua o vizită oficială în România şi va participa la o întâlnire a liderilor China – Europa Centrală şi de Est (ECE), la invitaţia premierului Victor Ponta.

În timpul vizitei în România, Li se va întâlni sau va discuta cu lideri români şi va planifica împreună cu aceştia cooperarea dintre cele două ţări, pentru a promova o dezvoltare sănătoasă şi stabilă a relaţiilor bilaterale. Vizita va avea loc în perioada 25-29 noiembrie, când premierul chinez are, de asemenea, programată o deplasare în Uzbekistan, unde va participa la o întâlnire a premierilor statelor membre ale Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai.

Forumul Economic şi Comercial China – Europa Centrală şi de Est va avea loc pe 26 noiembrie la Palatul Parlamentului, în Bucureşti. Acesta va fi inaugurat de discursuri susţinute de premierul român Victor Ponta şi de premierul chinez Li Keqiang.

La reuniune vor fi prezenţi aproximativ 1.000 de reprezentanţi ai sectorului privat, public şi de stat din China, România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania şi Macedonia.

În timpul întâlnirii China – ECE, Li va prezenta măsuri pentru promovarea cooperării Chinei cu ţările din regiune şi va discuta cu lideri din 16 state despre îmbunătăţirea cooperării.