“Războiul” dintre președintele  Traian Băsescu și guvernarea din România ocupă spaţii largi în relatările agenţiilor internaţionale de marţi și miercuri, anunță Mediafax

● Noua coaliţie de centru-stânga a lansat o ofensivă, marţi, revocând președinţii Senatului și Camerei Deputaţilor, un vot contestat și calificat drept “lovitură de stat” de opoziţie, scrie AFP. Presa românească evocă un “Blitzkrieg” pentru a putea controla instituţiile încă deţinute de opoziţie.

● Associated Press, relatează că ambasadorul Statelor Unite în România și-a exprimat “îngrijorarea profundă” cu privire la ameninţările la adresa “independenţei in-stituţiilor democratice” în această ţară din estul Europei, unde premierul și președintele sunt implicaţi într-o luptă de putere înveninată.

● Agenţia Reuters, se concentrează pe îngrijorările manifestate de Curtea Constituţională și pe acţiunile celor două tabere aflate în conflict. Agenția citează analiști care susţin că acţiunile USL ameninţă statul de drept și separarea puterilor în stat. Conflictul politic a paralizat procesul de luare de decizii și a amânat reforme importan-te convenite în cadrul acordului de împrumut cu FMI.