Dragi ilfoveni, participați în număr cât mai mare la

Prima ediție a Săptămânii Europene a Sportului, din 7-13 septembrie

E un eveniment remarcabil, sărbătorit în toate cele 28 de țări ale UE, care  va cuprinde activități de educație fizică și sportive, cu o manifestare centrală pe data de 9 septembrie, la Bruxelles. 

El a fost anunțat încă de anul trecut, la 11 iunie, de comisarul pentru sport al UE – Androuilla Vassiliou.

Între ambsasadorii lui se numără și marea sportivă Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, din țara noastră.

 

Evenimentul e finanțat prin programul Erasmus

El include pentru prima dată o linie bugetară dedicată sportului. Vor fi alocați aproximativ 265 de milioane euro, pe o durată de șapte ani, pentru a contribui la dezvoltarea europeană a sportului și a fi împotriva trucării meciurilor și dopajului, între altele.

Programul va sprijini și proiecte transnaționale, care implică organizații în sportul de masă, promovarea, buna guvernare, incluziunea socială, egalitatea de gen, cariere duale și activitatea fizică, pentru toți. 

Nicola Frank, coordonatoarea afacerilor europene la UE a Radiodifuzorilor (EBU) a spus: “Indiferent unde locuiți, evenimentele sportive au o importanță enormă, pentru comunitate“.

Noul program european pentru educație, formare, tineret și sport a alocat – prin Erasmus –  3,7 milioane de euro pentru pregătirile evenimentului și 6 milioane de euro pe an, începând din 2015.

 

În țara noastră

Încă de anul trecut, din decembrie,  Ministerul Tineretului și Sportului a emis Ordinul nr. 200, în care a desemnat Federația Română Sportul pentru Toți, ca organism național de coordonare și organizare pentru Săptămâna Europeană a Sportului.

Astfel, Direcțiile Jude­țene pentru Sport și Tineret au fost desemnate drept colaboratori, pentru organizarea și des­fă­șurarea evenimentului sportiv European, în special pentru programul zilelor dedicate cluburilor sportive. 

 

La sediul Miniserului a avut loc o ședință cu toți reprezentanții județeni. De la Ilfov a fost prezent prof. Marian Gîrleanu, de la Școala gimnazială “Prof. Ion Vișoiu“, din Chitila.