„Veterani” FC Voluntari vs. „veterani” ASA: 2-1

Întâlnirea de sâmbăta trecută a fost o înfruntare decisivă pentru ilfoveni, care nu mai câștigaseră de patru etape și se apropiau periculos de locurile pentru retrogradare. Venit doar de cinci zile la cârma echipei, Claudiu Niculescu a reușit să-i mobilizeze pe jucătorii din Voluntari, care au reușit o victorie prețioasă pentru rămânerea în Liga I și se află pe locul 4, în play-out.

Actorii principali ai lui FC Voluntari au fost, surprinzător, cei mai în vârstă jucători ai ilfovenilor: Florin Cernat, Costin Lazăr și Vasile Maftei, care au zburdat pe teren, ca în tinerețe. De partea cealaltă, veteranii târgmureșeni au avut o prestație opusă, au jucat slab și fără tragere de inimă. De departe, Florin Cernat (37 de ani) a fost cel mai bun de pe teren și a continuat evoluțiile sale de one-man show, așa cum ne-a obișnuit în ultima vreme, Costin Lazăr, la aproape 36 de ani, a ținut ieri mijlocul terenului așa cum o făcea în vremurile bune, iar Vasile Maftei (36) a fost de netrecut și a urcat deseori în atac.

De partea cealaltă, bătrânii  lui Ionuț Chirilă nu au avut aceeași determinare ca oameniii lui Claudiu Niculescu. Marius Constantin și Gabi Mureșan au fost făcuți jaloane de către Cernat, iar căpitanul Mureșan, după o partidă dezastruoasă, a comentat secunde bune în momentul schimbării.

Un dispecer de mare clasă

De altfel, cele două goluri marcate de Voluntari poartă „semnătura” lui Cernat. În prima repriză, decarul ilfovenilor a desenat perfect primul gol. În minutul 12, el i-a centrat lui Popadiuc, acesta a trimis cu capul către Adrian Bălan, care a înscris fără probleme în poarta târgmureșenilor. În minutul 34, ASA a rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Emil Dică.

Tot Cernat a fost și la originea celui de-al doilea gol, când, după o cascadă de driblinguri care a făcut „șah mat” apărarea adversă, i-a pasat lui Căpățână, care a îndeplinit o formalitate și a introdus mingea în plasă cu latul. Era minutul 51.

După golul marcat în minutul 59 de Gorobsov din penalti, elevii lui Ionuț Chirilă au dat semne de înviorare și au început să le pună probleme ilfovenilor, dar, până la final, aceștia nu au reușit egalarea.

Chirilă dă vina pe oboseala și vârsta jucătorilor

La conferința de presă, antrenorul ardelenilor a dat vina pe programul încărcat și pe vârsta înaintată a jucătorilor săi. „Explicaţiile jocului de azi sunt clare. ASA este echipa cu cea mai înaintată medie de vârstă. E foarte greu pentru niște jucători trecuţi de 30 de ani să joace din trei în trei zile. Ne-a costat mult faptul că am rămas în zece oameni din minutul 40. Pe lipsă de prospeţime am pierdut acest joc”, a explicat Chirilă.

De partea cealaltă, Claudiu Niculescu a avut numai cuvinte de laudă pentru „veteranii” din echipa sa, Cernat, Lazăr și Maftei. „Dacă ne uităm la ocaziile pe care le-am avut azi, cred că am făcut un meci destul de bun. Nu sunt mulţumit când trăim finalul cu asemenea emoţii. Când avem ocazii, trebuie să marcăm. (…) Mă ajută foarte mult prezenţa în lot a unor jucători experimentaţi precum Cernat, Lazăr, Maftei sau Marinescu”, a spus Claudiu Niculescu.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.346