Lucrările la pasajul suprateran de la Domnești, care ar fi trebuit să rezolve blocajele de pe șoseaua de Centură, nu încep nici vara aceasta. Primăria Capitalei vrea o linie de tramvai pe sub viitorul sens giratoriu al pasajului, iar oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că proiectul va fi refăcut și debutul construcţiei va întârzia cu o jumătate de an.

Municipalitatea bucureș­tea­nă nu e însă, de acord: spune că lucrările la pasaj vor începe la timp și că singurul lucru care se schimbă din cauza liniei de tramvai de pe mijlocul viitorului bulevard Prelungirea Ghencea  e preţul final al construcţiei. Conform proiectului, tramvaiul va întoarce chiar sub viitorul pasaj de la Domnești.

„Începe de undeva din zona Brașov și merge până la Centură, unde va exista o staţie intermodală. Acest tramvai se întoarce și aduce toţi călătorii, toţi cetăţenii care azi s-au mutat în această zonă și care nu beneficiază de transport în comun”, a explicat Marius Coaje, consilier la Direcția de Infrastructură a Primăriei Municipiului București.

Pasajul va trebui reproiectat

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dorinţa Municipalităţii Capitalei presupune reproiectarea pasajului Domnești, reevaluarea costurilor și amânarea începerii lucrărilor cu cel puţin o jumătate de an. Reprezentanţii Primăriei Generale susţin însă că linia de tramvai va modifica doar preţul pasajului, nu și termenul stabilit iniţial pentru începerea lucrărilor.

Promisul pasaj va forma un giratoriu suprateran peste calea ferată, la Domnești, și va transforma actuala șosea de centură într-un drum cu două benzi pe sens, cel puţin pe câţiva kilometri.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.397