Prognozele meteo spun că săptămâna viitoare va ninge în tot Ilfovul. Primarul interimar din Jilava, Ilie Ionescu, e pe baricade, și spune că e pregătit să se lupte cu stihiile naturii din toate pozițiile. Nea Ilie (n.r. așa îi spun localnicii primarului), a înființat un comandament de iarnă și spune că tot personalul este în alertă de grad ze-ro.

Ninsorile trecute nu l-au prins nepregătit pe primarul interimar din Jilava. Cu două tractoare ale primăriei a reușit să facă ceea ce nu reușesc firme mari de salubriza-re. Pe scurt, în Jilava nu au fost probleme cu zăpezile. ”Încă de la primii fulgi de zăpadă noi am fost pregătiți. Cu două tractoare pe care le aveam la dispoziție am rezol-vat problema. Dar, pentru că s-a anunțat o iarnă grea, am mers la REBU, firmă cu care noi aveam un contract și am reluat discuțiile, iar în momentul de față avem sufi-ciente utilaje care, indiferent de oră, chit că e noapte sau zi, vor asigura degajarea străzilor de zăpadă. 

Avem suficiente cantități de material antiderapant pentru cazurile de îngheț, deci nu se pune problema că vor fi străzi impracticabile. O motivație în plus o constituie faptul că avem în jur de opt sute de elevi care trebuie să ajungă în siguranță la școală”, ne-a declarat Ilie Ionescu, primarul interimar din Jilava.

În privința elevilor, reamintim că aceștia  beneficiază acum de un microbuz școlar nou-nouț care stătea pe dreapta de mai bine de un an. Primele curse au început la sfârșitul anului trecut, iar oamenii sunt mai mult decât bucuroși că cei mici, acum în iarnă, ajung în căldură și siguranță la școală. Primarul Ionescu are însă ambiții mai mari, dorind să mai achiziționeze, tot pentru copii, un autocar.