Tomiță Ionuț Neagu, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu-judeţul Ilfov, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a fost arestat în data de 24 ianuarie 2013, pentru o perioadă de 29 zile. Neagu este cercetat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, prin trei acte materiale.

Conform actelor de urmărire penală, în aprilie 2009, Neagu a pretins și a primit, de la denunțătorul Adrian Mladin, primar al localităţii ilfovene Jilava, prin intermediul lui Zamfirachi Adrian Richartt și Szasz Ovidiu, un teren situat în comuna Jilava, teren care a fost achitat cu suma de 170.000 euro de denunțător. În schimbul acestui teren, la Parchetul condus de prim procurorul Neagu urma să fie soluționat favorabil un dosar format în urma unei plângeri depuse de denunțătorul Mladin. Formalitățile de achizi­țio­­nare a terenului, care ul­terior a revenit soților Nea­gu, s-au realizat cu sprijinul lui Ovidiu Szasz (finul lui Mladin), în calitate de împuternicit al vânzăto­rului.

În perioada ianuarie-februarie 2010, Neagu a acceptat și primit ca mită, de la Mladin, contravaloarea, de aproximativ 10.000 dolari, a cheltuielilor de transport, caza-re şi bani de buzunar, pentru de o călătorie cu soția, Neagu Olimpia, în SUA, la Las Vegas și Beverly Hills. În februarie 2010, Neagu a mai primit de la denunțătorul Mladin și un televizor, în valoare de 8.300 lei. Mita primită de Neagu era destinată soluționării favorabile a dosarelor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, în care era cercetat Mladin.

Având în vedere calitatea de magistrat a lui Neagu, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat măsura reținerii și a arestării preventive a acestuia. La data de 18 ianuarie 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar pe 24 ianuarie a fost arestat, pentru 29 zile.