Uniunea Social Liberală şi-a lansat oficial candidaţii la alegerile parlamentare din decembrie, printr-o mare adunare populară, ţinută pe Arena Naţională. După estimările organizatorilor, la lansarea candidaţilor USL au participat circa 60.000 persoane.

Gazonul stadionului a fost placat în totalitate cu traverse din material plastic perforat, iar în mijloc a fost montată o scenă de aproximativ 400 de metri pătraţi. Scena, având circa doi metri înălţime, a fost acoperită integral de o copertină de culoare albă, pe care s-au inscripţionat sigla USL şi sloganul “2012-Anul Victoriei”, scris cu roşu şi albastru. Drumul către scenă a fost acoperit cu un covor roşu. Toate lucrările de amenajare au fost coordonate personal de titanii combinaţiilor, Liviu Dragnea şi Relu Fenechiu. În rest, steaguri, insigne, bannere, malacii de la BGS, dar şi organizatorii de la “Bivolul” (?), aglomeraţie, sucuri şi apă plată, gălăgie, floricele, entuziasm şi plictiseală. Başca nişte puşti care, într-un colţ al terenului, a pus de-o miuţă cu o sticlă goală de plastic. 

“Doamnelor şi domnilor, vă rugăm să vă ridicaţi pentru intonarea Imnului României”, au bubuit difuzoarele stadionului, pe la ora 18,30. Iar Andra, cu bustu-i debordant, de mică vedetă balcanică tip J.Lo, a cântat cu abnegaţie, a cappella, dar fără “hepilica” consortului, Imnul Naţional. Asta, după ce megafoanele au vărsat peste popor mult Queen şi una bucată AC/DC. 

La microfon s-au produs, în ordine, Liviu Dragnea, apoi şeful socialiştilor europeni Serghei Stanişev, Daniel Constantin, Victor Ponta şi Crin Antonescu. Mesajul general a fost “Jos Băsescu” (mai puţin Stanişev). Oricum, când a venit la microfon Antonescu, vreo treime dintre participanţi plecaseră deja. 

Absenţe notabile de la lansarea candidaţilor USL la alegerile parlamentare din decembrie au fost Ion Iliescu, Dan Voiculescu, Gigi Becali sau Sebastian Ghiţă, patronul România TV. După cum au recunoscut unii lideri ai alianţei, alegerea datei pentru lansarea candidaţilor nu a fost deloc întâmplătoare, fiind în mod special aleasă în aceeaşi zi în care, la Palatul Parlamentului, s-a desfăşurat Congresul Partidului Popular European. Asta, pentru a demonstra putredului Apus cu cine ţine poporul. 

Una peste alta, stăm şi ne întrebăm – a meritat povestea asta să suportăm calvarul şi mizeria transportului de pe străzile Bucureştiului, blocate şi aglomerate până la refuz? Mai vedem prin decembrie….