Joi, 16 februarie, ziua în care au fost puse în vânzare biletele pentru Festivalul Enescu, a fost înregistrat un record de cereri. Unele bilete pentru recitalurile unor vedete ale muzicii clasice au fost epuizate în câteva secunde!

Printre numele muzicienilor la ale căror spectacole nu mai pot fi achiziționate bilete se numără Lang Lang, Jonas Kaufmann și Anoushka Shankar, în rețeaua Eventim, în timp ce biletele pentru concertele susținute de Filarmonica della Scala, alături de David Garrett, Royal Philharmonic London, cu Martha Argerich solistă și Israel Philharmonic Orchestra alături de Khatia Buniatishvili s-au epuizat în numai 10 minute de la punerea în vânzare. Lor li s-au mai adugat biletele pentru recitalurile Leonidas Kavakos, Gautier Capuçon și Maxim Vengerov, iar recorduri s-au mai înregistrat și la concertele camerale susținute de Academy of Saint Martin in the Fields, Arpegiata Ensemble și Philharmonia London. Din cadrul seriei Concertele de la Miezul Nopții, cel mai repede s-au epuizat biletele pentru concertele Jordi Savall, Misha Maisky și Giuliano Carmignola.

Zubin Mehta, director onorific la festivalului

Cu un nou directorat de primă marcă la nivel internațional – Zubin Mehta, Președinte Onorific și Vladimir Jurowski, Director Artistic, Festivalul Enescu 2017 pune într-o nouă lumină muzica și creația lui George Enescu, muzica clasică și muzica contemporană. Ca parte a acestui demers, Festivalul va valorifica de asemenea noi moduri de expresie a muzicii și a creativității artistice, prin tehnologie, prezentând lucrări cunoscute într-o nouă abordare și va oferi publicului posibilitatea să se bucure de un număr record de lucrări de George Enescu (37) – două dintre acestea fiind în premieră în Festival.

Această ediție aduce de asemenea ca noutate și seria Muzica secolului XXI, desfășurată la Sala Radio, în cadrul căreia vor fi interpretate lucrări ale unora dintre cei mai importanți compozitori contemporani ai lumii. 30 dintre aceștia, printre care nume precum Rodion Shchedrin, Jorg Widmann și Eliot Goldenthal (distins cu Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră pentru filmul Firda, cu Salma Hayek) vor intra în dialog cu publicul la București în cadrul Forumului Internațional al Compozitorilor, organizat de asemenea în premieră.