Cele peste 5.000 de cazuri de rujeolă 27 de decese, transformă România într-un pericol public la scară europeană, avertizează deputatul Partidului Mişcarea Populară, Marius Paşcan.

 

“Mă întreb și vă întreb dacă, în evoluția sa medicală, România se mai luptă încă să scape de obscurantismul Evului Mediu și dacă nu cumva are și Ministerul Sănătății o deplină responsabilitate în acest sens? Prin cele peste 5.000 de cazuri de rujeolă înregistrate și 26 de decese cauzate de această boală, am devenit la scară europeană un pericol public. Este un semnal periculos, cât se poate de îngrijorător, dar și o măsură a politicilor gregare și ineficiente prin care Ministerul Sănătății a lăsat la voia întâmplării educația pentru sănătate la nivelul societății românești”, a spus deputatul Marius Pașcan, într-o conferinţă care a avut loc ieri, la Târgu Mureş, conform Agerpres.ro.

Bani au fost… şi totuşi, ne mor copiii

Îngrijorat de amploarea pe care a luat-o epidemia de rujeolă şi de situaţia în sine a sistemului din România, parlamentarul a ţinut să sublinieze faptul că, deşi în ultimii ani s-au alocat mulţi bani pentru analiza stării de sănătate publică, “ne-am trezit, astăzi, furioși, dar și înspăimântați, că ne mor copiii din pricina infecțiilor streptococice contractate prin spitale sau din pricina a ceea ce ar trebui să fie o banală rujeolă”.

Marius Paşcan, deputat PMP: “Nu există niciun vinovat”

“Și nu există responsabili, nu există nici un vinovat, e învinovățit doar impersonal și iresponsabil “sistemul” fără de chip. Nu contestăm existența unei opoziții constante, agresive în spațiul public, în privința vaccinării obligatorii. (…) Este de neînțeles însă cum prevalează aceste opinii neavizate, estompând în spațiul public vocea celor autorizați și a specialiștilor din sistemul medical, pentru care Ministerul Sănătății s-ar cuveni să aibă resursele și suportul necesar adecvat comunicării. Societatea românească are nevoie de un mesaj puternic și competent, venit din partea specialiștilor în medicină, care să susțină și să explice beneficiile vaccinării. Și nu doar a vaccinării copiilor, ci și a adulților”, a mai spus deputatul PMP, Marius Paşcan.