Încă un bebeluş a murit din cauza complicaţiilor rujeolei, anunţă Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Este vorba despre o fetiță de 10 luni, de origine irakiană, care intrase în România pe 7 iulie.

 

Bebeluşul care trăia cu familia sa în Timiş, suferea de malnutriție și retard psihomotor sever. Acesta a fost confirmat cu rujeolă serologic și prin izolare virală în luna august. Pe fondul unor complicaţii severe, ieri, micuţul a pierdut lupta cu boala.

La sfârșitul lunii iulie a fost înregistrat cel de-al 32-lea deces cauzat de o complicație la distanță a rujeolei, la o persoană în vârstă de 29 de ani, imunocompromisă, din județul Dolj. Persoana a fost confirmată serologic cu rujeolă în luna februarie 2017, iar în luna iunie au apărut primele simptome ale complicației postrujeolice care a fost confirmată prin identificare virală — encefalită subacută mioclonică rujeoloasă.

Cele 33 de decese au fost înregistrate astfel: nouă în județul Timiș, șase în Arad, șapte în Dolj, trei — Caraș Severin, câte un deces în Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.